Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Branitelji iz Knina u petak će javno iskazati svoje nezadovoljstvo neriješenim stambenim statusom. Okupit će se u 11,55 sati ispred Regionalnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, najavljeno je iz županijske podružnice udruge Prvi hrvatski redarstvenik.

Udruga u priopćenju podsjeća kako su hrvatski branitelji sa svojim obiteljima u Knin došli na poziv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana nakon Oluje, a Vlada je posebnim zakonom obećala da će stanovi i kuće u kojima su se nastanili, za 10 godina prijeći iz državnog u njihovo vlasništvo.

No, i 21 godinu kasnije, još je veliki broj branitelja koji svoje stambeno pitanje nisu riješili, prenosi HRT Radio Knin.

Prije skoro dva mjeseca predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, prilično uvjerljivo, najavio je rješavanje problema, ali se od tada i dalje ništa ne događa.

Zato će se hrvatski branitelji, kojima još nije riješen stambeni status, okupiti u petak ispred Regionalnog ureda DUOSZ-a u Kninu, kako bi pod geslom ‘5 do 12’ svoje nezadovoljstvo javno iskazali službenicima Regionalnog ureda, a preko njih i predstojniku Mažaru, resornom ministarstvu i Vladi RH.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.