Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Netko je negdje u beskraju interneta ovih dana komentirao kako nikada ne bi pomislio da će jednoga dana živjeti u stripu Alan Ford. Nije čovjek bio daleko od istine jer kad se sjetim Superhika asocijacija je potpuna.

Nova porezna reforma s olakšicama na plaći onima koji nemaju neće ništa ni dati, ali će oni koji imaju dovolno i previše dobiti još. Izmjenama porezne stope PDV-a poskupjet će šećer, dječja hrana, kava u kafiću, knjige i kino ulaznice, ali će pojeftiniti pogrebi, a tu su nam i olakšice za reprezentaciju.

Novost je i da će se u okviru porezne reforme mijenjati trošarinski sustav za automobile. Rekoše kako će kriteriji biti emisija CO2, ali su dodali i drugi kriteriji – cijenu vozila. E sad, kad se primjene oba kriterija poskupjet će, vidi vraga, prosječnom građaninu cjenovno najdostupniji automobili, pa čak i oni sa malom emisijom CO2, ali bez brige pojeftinit će zato, za lijepih 111 tisuća kuna, superluksuzni sportski BMW X6M s 575 KS.

Na sve će se, eto, načine pomoći bogatima da žive još bolje i da im troškovi života budu što manji.

Taman kad pomislite kako je sve ovo previše sustigne vas vijest kako za desetak tisuća građana, koliko ih godišnje kupuje prvu nekretninu, u tom dijelu predložena porezna reforma neće biti povoljna jer se ukida porezna olakšica za kupnju prve nekretnine. Nemojte ni slučajno pomisliti kako se i u ovim mjerama nije mislilo na bogate, koji svoj višak kapitala ulažu u nekretnine. Za sve koji kupuju nekretninu pa bila ona njima peta, deseta ili petnaesta, porez se spušta na samo 4 posto.

Ako i nismo preselili u strip Alan Ford, Superhik se zasigurno doselio k nama.

superhik-naslovna

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.