Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Ilegalnu praonicu goriva i podzemne spremnike s naftnim derivatima, namijenjene crnom tržištu kao pogonsko gorivo, otkrili su carinski službenici Službe i Odjela za mobilne jedinice Zagreb prije četiri dana.

Na temelju naloga Prekršajnog suda u Zagrebu, pretragom kuće, gospodarskih zgrada i prijevoznih sredstava koje je koristio hrvatski državljanin, carinski službenici pronašli su veću količinu vatrenog oružja i streljiva, točnije pet pušaka, pištolj, prigušivač te 5.353 komada raznog vatrenog streljiva.

Daljnjom pretragom dvorišnih i drugih objekata pronađeno je postrojenje s opremom za uklanjanje boje i indikatora iz označenih naftnih derivata, te 19.900 litara nafte, koji su se nalazilil u spremnicima te u autocisterni hrvatskih registarskih oznaka.

1 2

Istog dana u Petrinji, obavljajući mjere redovnog nadzora, carinski službenici izvršili su nadzor tvrtke koja se nalazi na navedenom području. Pronašli su pet podzemnih spremnika za skladištenje naftnih derivata. Pregledom spremnika utvrđeno je da se u jednom spremniku nalazi 24.059 litara naftnih derivata, za koje odgovorna osoba ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu robe.

4

Protiv prekršitelja biti će podnesene odgovarajuće prijave te će se podnijeti zahtjev za naknadni obračun trošarine, a roba i postrojenje s opremom biti će oduzeto, priopćeno je iz Carine.

(FOTO: Carina.gov.hr)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.