Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Ministar državne imovine Goran Marić kazao je na aktualnom satu Hrvatskoga sabora da je upućen u problem hipoteke nad zemljištem atraktivnog prostora TEF-a u Šibeniku te da je to sigurno jedan od prioriteta aktualne Vlade, no da je prijedlog Grada Šibenika o rješenju tog problema, na žalost, neprovediv! To je bio njegov odgovor SDP-ovom saborskom zastupniku Franku Vidoviću na pitanje je li to zemljište vlasnički ili na bilo koji drugi način povezano s njegovim ministarstvom.

– Nisam prezadovoljan odgovorom ministra Marića koji je potvrdio da zna probleme TEF-a i da je to jedan od prioriteta, ali ključan je dio odgovora u kojem je ministar kazao da je plan Grada Šibenika za rješenje problema – neprovediv. Pa je li moguće da nakon toliko godina gradska administracija ne može ponuditi rješenje koje će biti prihvatljivo i koje neće ugroziti taj prostor, da ne kažem, da bez njega možemo ostati. Još uvijek se rješava problem stečajnog postupka i hipoteka od 100 ili 150 milijuna kuna, nitko ne zna kolike su, komentirao je za Šibenski portal Franko Vidović.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić kazao je da ne zna na što je točno mislio njegov stranački kolega i aktualni ministar Marić, ali ističe da će Grad Šibenik pristati na bilo koje rješenje koje će omogućiti realizaciju projekta vrednovanja zemljišta bivše tvornice.

– Mi ništa ne uvjetujemo, mi želimo bilo koju varjantu, pravno osnovanu koja će omogućiti da počnemo razvijati to zemljište bolje budućnosti Šibenika. Mislim da je najteži dio ipak odrađen, a to je skidanje hipoteke INA-e što smo financirali sami. Baš mi je drago što je ministar Marić kazao da je TEF jedan od prioriteta jer to samo znači da će se rješenje naći, a to je najvažnije. To je interes svih nas u Šibeniku, bez obzira kojoj opciji pripadmo i tko je na vlasti, komentirao je gradonačelnik.

Inače, Šibenik predlaže državi da svoja potraživanja naplati kroz partnerski odnos odnosno realizaciju projekta na TEF-u gdje se planiraju različiti sadržaji mješovite namjene na tom 28 hektara velikom zemljištu uz more i staru šibensku jezgru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.