Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

– Prijateljica i ja smo počele crtati po računima u ugostiteljskim objektima kako bi nekome uljepšale dan. Ona bi na računu napisala neki stih jer ima ljepši rukopis, dok bih ja nešto nacrtala – započinje svoju priču Lucija Pulić, 22-godišnjakinja za kojom je prije mjesec dana krenula prava mala potraga.

Lucija je, naime, prije mjesec dana u kafiću Mystic na računu napravila skicu koja je oduševila osoblje lokala te je za ‘tajanstvenom Šibenčankom’ krenula potraga jer su za nju imali ponudu.

mistik-696x391

– Vidi se da cura koja je ovo nacrtala ima ‘mota’ i ono što mi želimo je da nam se ona javi jer za nju imamo ponudu. U kafiću postoji zid koji se oslikava kredom, a umjetnici nudimo da na tom zidu napravi sliku po svojem izboru kazali su nam prije mjesec dana kada su putem našeg portala krenuli u potragu za Šibenčankom koja je nakraju ispala Skradinka.

lucija-pulic-crtanje-181116-6

Male stvari ponekad čine velike promjene jer ne može jedna osoba promijeniti cijeli svijet, ali može nekome uljepšati dan i učiniti nešto značajno. Lucija i njezina prijateljica su jednom malom gestom učinile puno i osoblju lokala taj dan učinile posebnim.

Njezini crteži su posebni jednako kao i ona, uvjerili smo se u razgovoru s njom.

– Crtam od djetinjstva i svaki rad je isključivo plod moje mašte. Ponekad kroz crteže pokušam vizualizirati pjesmu koju sam čula ili knjigu koju sam pročitala, ali većinom su svi likovi koje nacrtam plod moje mašte. Svaki od crteža ima svoju priču, a motiv su mi često djeca zbog njihove radoznalosti. Tuga je prisutna na nekim crtežima, ali iako me ljudi pitaju jel to odraz mene, ne mogu se u potpunosti složiti s time – priča nam samozatajna Lucija na koju crtanje djeluje terapeutski te se na taj način ipak manifestira kako se ona taj trenutak osjeća.

lucija-pulic-crtanje-181116-2

lucija-pulic-crtanje-181116-3

lucija-pulic-crtanje-181116-5

lucija-pulic-crtanje-181116-9

lucija-pulic-crtanje-181116-10

Da je umjetnost u genima dokazuje i njezin slučaj jer su članovi njezine obitelji ‘umjetnički tipovi’.

– Tko ne crta, taj pjeva – otkriva nam Lucija koja je završila Srednju strukovnu školu, smjer cvjećari, te se nakon doga doškolovala za komercijalista.

Planovi za budućnost i fakultet postoje, privlači je animacija i film, ali krije i veliku strast prema stranim jezicima. Lucija je veliki filmofil i ljubitelj knjiga, omiljeni autor joj je Stephen King, ali izabrati najdražu knjigu za nju je pravi ‘Sofijin izbor’.

Mlada Skradinka je samozatajna djevojka koju je potraga za njom jako iznenadila, ali ne krije da ju je razveselilo što je nekome uljepšala dan.

lucija-pulic-crtanje-181116-4

lucija-pulic-crtanje-181116-1

– Kada je objavljen članak s mojim crtežom na računu, mama je došla do mene i rekla ‘Lucija, jesi to ti nacrtala’. Obitelj i prijatelji su bili oduševljeni, a i ja sam jako sretna što sam dobila priliku da se kreativno izrazim ovom slikom na zidu – priča nam Lucija koja je na zidu lokala nacratala crtež žene s jesenskim motivima.

Lucija u svom radu inače koristi obični papir, HB olovku i gel kemijsku tako da joj je crtanje kredom predstavilo izazov kojemu je uspješno doskočila.

lucija-pulic-crtanje-181116-7

– Crtanje kredom se bitno razlikuje od metoda kojima inače crtam. Prvo je trebalo osmisliti što ću nacrtati, to skicirati olovkom i tek se onda ‘baciti na posao’. Imala sam potpuno otvorene ruke, a ukoliko se ukaže prilika, imam još pregršt ideja – otkriva nam mlada umjetnica kojoj je za ovaj rad trebalo tek nekoliko sati iako je riječ o tehnici s kojom se prvi put susrela.

Mystic bar je pronašao tajanstvenu djevojku, a kako njezin rad izgleda uživo, možete provjeriti u lokalu na Biocima.
Mystic bar traga za tajanstvenom Šibenčankom, a razlog će vas oduševiti

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.