Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Čavoglave ruše predrasudu kako su adventska događanja rezervirana samo za velike gradove. Treću godini zaredom u malom mjestu u Dalmatinskoj zagori priprema se prava božićna priča.

Mjesto koje je proslavio Marko Perković Thompson, osim u vrijeme proslave Oluje, i u božićno vrijeme sve je zanimljivije jer trudom mještana koji nastoje održati tradiciju i prenijeti je na svoju djecu Čavoglave privlače brojne goste kojih je u ovo doba svake godine sve više.

– Svi koji dođu dočekani su onako kako se gosti i dočekuju pa pozivam prijatelje iz Splita, Drniša i okolice da dođu u Čavoglave i osjete adventski ugođaj. Svi zajedno smo odlučili napraviti sve da i naša djeca i mi svi zajedno doživimo taj adventski ugođaj onako kako se to zna i u drugim krajevima, kaže Thompson.

Najvažniji događaj je uprizorenje živih jaslica 23. prosinca, a u pripremi svega odraslima su pomagali i najmlađi mještani koji su posebno uživali u ukrašavanju svog mjesta.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

O Adventu se brinu sami mještani, a da bi Betlehem pred novoizgrađenom crkvom Hrvatskih mučenika zasjao u punom svjetlu trebalo im je 35 dana. Žive jaslice ispred crkve Hrvatskih mučenika u Čavoglavama uprizorili su Udruga žena Triljanke Trilj i članovi DU Most.

Inače, Advent u Čavoglavama počeo je 16. prosinca Božićnom predstavom koju su izveli glumci amateri iz tog mjesta, a dan poslije u goste im je došla ženska klapa Gariful iz Bibinja i muška klapa Zvono iz Kistanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.