Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Peticija za zabranu pobačaja koju je pokrenuo pokret ProLife mogla bi se naći u neugodnoj situaciji usude li se koristiti poznatu pjesmu Arsena Dedića i Drage Britvića ‘Kad se male ruke slože’. Gabi Novak i Matija Dedić su, kao nasljednici i nositelji autorskih prava, protiv upotrebe popularne pjesme u kampanji kojom katolički konzervativci žele utjecati na saborske zastupnike da zabrane abortus u Hrvatskoj, javlja Jutarnji list.

ProLife je konzervativni pokret koji vrši pritisak kako bi se zakonom zabranilo pravo na pobačaj. Prvi korak je peticija koja će se potpisivati do Uskrsa, a spiritus movens ove operacije je Vice Vincent Batarelo, koji je na društvenim mrežama najavio da jednu od najpopularnijih dječjih pjesama želi iskoristiti u kampanji.

– Nakon što je grupa školske djece glasno i veselo pjevajući ‘Kad se male ruke slože’ prolazila blizu Ustavnog suda na trgu sv. Marka dok smo 2. ožujka za medije komentirali ustavnu odluku i objavili prikupljanje nacionalne peticije za nerođenu djecu, ova pjesma je nekako postala neslužbena himna kampanje ‘Imam pravo živjeti’, kazao je Batarelo.

za arsena gabi i matija dedic 280716 3

– Nije mi drago čuti da se Arsenova pjesma povezuje s nekakvim zabranama. A još manje jer nas nitko nije kontaktirao niti javio da želi koristiti ‘Kad se male ruke slože’. Apsolutno sam protiv zabrana. Majka ima pravo odlučiti hoće li roditi i mora se poštovati ako na to nije spremna zbog životnih uvjeta ili teške malformacije fetusa. Ona ima pravo odlučiti hoće li ići na pobačaj. Makar je dobro razgovarati sa ženama kako bi se vidjelo postoje li i druge opcije. U svakom slučaju, kao najbliža obitelj Arsena Dedića nismo za to da se njegove pjesme koriste u ovakvim kampanjama, rekla je Gabi Novak za Jutarnji list.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.