Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju DORH-u je iz Šibenika upućena kaznena prijava protiv 29-godišnjeg J.V. iz Ražina koji javno, uz govor mržnje, podržao ubojstvo policijskog službenika u Čistoj Velikoj i počinitelja ubojstva Tina Šunjergu te poticao na počinjenje sličnih kaznenih djela.

prijava3

Mladić je, kako se navodi u kaznenoj prijavi, napisao javno na Facebook profilu da podržava ubojstvo policajca te dalje u javnoj komunikaciji poticao i javno podržavao teško nasilje.

Na svom Facebook profilu J.V. je napisao ‘Jedan drotovski smrad manje, bravo mladiću kapa do poda’ te ‘Nitko njega neće dirati, dignit ćemo Šibenik na noge i slat razglednice u zatvor, a mali kad to vidi možda će se osvijestiti pa i u zatvoru ih pokokati bar 2-3’.

Kazneni zakon za javno poticanje na nasilje i mržnju predviđa kaznu zatvora do tri godine.

prijava1

prijava4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.