Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Ugledni šibenski kulturni djelatnik S.M. osumnjičen je da je prije tri tjedna bludničio nad 16-godišnjakinjom koja je sve to ispričala svojoj majci, a koja je odmah slučaj prijavila policiji, doznajemo od dobro obaviještenog izvora.

Muškarac je zadržan 24 sata u pritvoru, a nakon toga je sudac istrage, kojemu je priveden, odredio zabranu prilaska djevojčici na manje od 300 metara. Policijskom istragom je, kazao nam je izvor, utvrđeno da je muškarac u ranim pedesetim godinama podučavajući dijete scenskom pokretu iskoristio situaciju i pipkao djevojčicu po spolnim organima.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o osobi koja je osnivač i jedne dječje udruge pa ostaje upitno je li takvih slučajeva bilo još, ali djeca nisu imala hrabrosti prijaviti.

U Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nisu nam htjeli dati informacije o slučaju koji je zgrozio šibenske kulturne krugove.

– U interesu zaštite žrtava ove vrste kaznenih djela, a sukladno zakonskim propisima koji reguliraju ovu materiju, nismo vam u mogućnosti dati tražene obavijesti – bio je odgovor policije na naš službeni novinarski upit.

Poslali smo upit i u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, ali još uvijek nismo dobili odgovor u vezi tog slučaja. Poznavatelji prava s kojima smo razgovarali kazali su nam kako će protiv muškarca najvjerojatnije biti podignuta kaznena prijava za bludne radnje za što bi mogao dobiti do godinu dana zatvora.

Pitanje je hoće li nastaviti raditi u gradskoj kulturnoj ustanovi, a trenutačno je na godišnjem odmoru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.