Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Boris Luketa (59) noćas je s teškim ozljedama glave prevezen na daljnje liječenje u KBC Split, potvrdio nam je kirurg Nino Brajković, voditelj Odsjeka Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Šibenik, koji je noćas prvi pregledao Luketu.

Nakon što je jučer na Brodarici ubio troje ljudi, Luketa se iza 21 sat našao u policijskom okruženju i nakon trosatnih pregovora, iza ponoći, pokušao se ubiti hicem u glavu. U OHBP Šibenske bolnice Luketa je dovezen oko jedan sat iza ponoći.

– Sinoć nešto iza ponoći po dojavi hitne medicinske pomoći dovedena je jedna muška osoba s prostrijelnom ranom glave, najvjerojatnije nastalom od vatrenog oružja. Muškarac je u trenutku prijema bio hemodinamski stabilan, ali se odmah vidjelo da su te ozljede jako teške, gotovo nespojive sa životom. Nako kraće dijagnostičke obrade i stabilizacije pacijenta, u dogovoru s neurokirurgom KBC-a Split, u pratnji anesteziologa pacijent je upućen na daljnje liječenje na neurokirurgiju na Firule, kazao je za Šibenski portal doktor Brajković.

U ovom trenutku, po Brajkovićevim riječima, bilo kakve prognoze bile bi ishitrene.

– Prognoze je nezahvalno davati s obzirom na tako teške ozljede glave, odnosno koštanog i moždanog tkiva. U ovom trenutku ne mogu reći kakva je njegova prognoza. Drugih ozljeda nismo vidjeli, a sada se njegovo liječenje nastavlja u Splitu. Obrada kod nas je išla vrlo brzo jer u trenutku kada je pacijent dovezen nismo imali nešto puno posla, a već oko dva sata iza ponoći, uz pratnju policije i liječničke ekipe, upućen je prema Splitu, kazao je Brajković.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.