Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Nakon što je Branka Juričev Martinčev najavila kako se neće više kandidirati za gradonačelnicu Vodica, na predstojećim lokalnim izborima, koji će se održati 21. svibnja za tu fotelju natjecat će se četvero kandidata, jedan više nego prije četiri godine. U izbornu utrku u Vodicama idu tri žene i jedan muškarac. Kandidatkinje gurupa birača su Sanja Radin-Mačukat i Orijana Šprljan Perković, Nelka Tomić kandidatkinja je HDZ-a, a Marka Udovičića kandidira koalicija SDP-HNS.

Ukupno 15 mandata u Gradskom vijeću Vodica pokušat će osvojiti 75 kandidata sa pet lista – HDZ-a, koalicije HSS-HSU, Mosta nezavisnih lista, Grupe birača Sanje Radin-Mačukat i koalicije SDP-HNS. Toliko je lista bilo i 2013. godine.

Za razliku od prošlih izbora, kad je u gradonačelničku fotelju u Kninu željelo čak sedam kandidata ove godine ih je samo troje. Aktualni kninski gradonačelnik Nikola Blažević kandidat je za zamjenika šibensko-kninskog župana, pa je u Kninu Josipa Rimac ponovno HDZ-ova kandidatkinja za mjesto gradonačelnice. Koalicija SDP-HNS istaknula je Mirka Antunovića, a grupa birača Marka Jelića, aktualnog dekana kninskog Veleučilišta.

Značajno je manje i lista za Gradsko vijeće Knina u kojem ima mjesta za 17 vijećnika. U izbornu utrku ide sedam lista dok ih je na prošlim izborima bilo čak 11. Uz stranačke liste HDZ-a, HSLS-a, SDSS-a i koalicije SDP-HNS, kandidate imaju i Most nezavisnih lista, Živi zid te grupa birača Marka Jelića.

U Drnišu je na ovim izborima čak pet gradonačelničkih kandidata, jedan manje nego na prošlim lokalnim izborima. Uz aktualnog HDZ-ovog gradonačelnika Josipa Begonju, pred birače idu Ante Čupić s Nezavisne liste mladih, Vlatka Duilo iz koalicije HNS-SDP, Goran Ercegovac kandidat stranke Bandić Milan 365 i Antonio Marin iz Mosta nezavisnih lista.

U Gradskom vijeću Drniša, među 15 vijećnika, svoje predstavnike želi imati osam lista, jednako kao i prije četiri godine. Pravovaljane liste imaju HSS, Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti, Nezavisna lista mladih, koalicija HSLS-Loza, HDZ, SDSS, koalicija HNS-SDP i HSP-AS.

U Skradinu će se, nakon što je Nediljko Dujić odlučio ne natjecati se za novi mandat, za gradonačelničku fotelju sučeliti HDZ-ov Antonijo Brajković, Frane Formenti, kandidat grupe birača i Florijan Žižić iz HSP-a dr. Ante Starčević. Ove je godine, tako, jedan kandidat za prvog čovjeka najmanjeg županijskog grada, više nego prošli put.

Među 13 skradinskih vijećnika svoje predstavnike želi imati šest lista, a 2013. godine bilo ih je sedam. Grupa birača Darko Gardijan, HDZ, HSP-AS, Most, SDSS i Grupa birača Janko Sušić.

Sve kandidacijske liste objavljene su na službenim web stranicama gradova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.