Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Zahvaljujući Dogus grupi Hrvatska je ušla u klub zemalja domaćina jedne od svjetski poznatih humanitarnih regata – ‘Oceans of Hope’. Regata je nastala u Danskoj nakon niza uspješnih projekata ‘Sailing Sclerosis’  fundacije, a njezina specifičnost je da je to prva cirkularna regata na svijetu čiji su sudionici osobe s multiplom sklerozom.

U Šibeniku će je po prvi put ugostiti D-Marin Mandalina, i to 17. i 18. svibnja.

– Mnoga su istraživanja već pokazala da postoje brojne prednosti fizičkih aktivnosti za bolesnike s MS-om, a cilj ovog projekta je naglasiti sve blagodati koje upravo jedrenje ima na njihovo zdravlje. Regata ‘Oceans of Hope’ u prvi će plan tako staviti priču o tome što je sve moguće kada ljudi s kroničnim bolestima prevladaju svoje osobne izazove, umjesto da se fokusira na poteškoće s kojima se susreću osobe koje pate od multiple skleroze – ističu organizatori regate.

Novo poglavlje Hrvatske na svjetskoj jedriličarsko-humanitarnoj karti započet će 13. svibnja u Trogiru, a planirani završetak regate očekuje se 17., odnosno 18. svibnja u Šibeniku. U 10 regatnih brodova svoje će vještine u jedrenju pokazati sudionici u dobi od 18 do 70 godina iz čak 15 zemalja, među kojima su i Novi Zeland te Australija. Po dolasku u Hrvatsku, sudionike regate će dočekati velika zabava uz roštilj u organizaciji D-Marin grupe, koja je već dvije godine ponosni domaćin ‘Oceans of Hope’ regata u Turskoj i Grčkoj.

  – Iznimno sam sretan što ćemo u suradnji s Dogus grupom ove godine nastaviti ovu divnu priču i u Hrvatskoj.  Važno nam je da se svi sudionici osjećaju ugodno i dijelom fantastične ‘Oceans of Hope’ obitelji, a Hrvatska je, uz bezrezervnu podršku koju dobivamo od D-Marin marina, idealno mjesto za postizanje tog cilja zaključio je Robert Munns, organizator ‘Oceans of Hope’ regate.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.