Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

‘Prošli vikend smo započeli, a ovaj nastavljamo, s akcijama čišćenja podmorja i kopnenog pojasa priobalnih i otočnih mjesnih odbora i gradskih četvrti. Ponovo pod gradskim kišobranom organiziramo ronilačke snage na čišćenju podmorja u vidu ronioca JVP Šibenik i entuzijasta iz nekoliko ronilačkih klubova, pa čak i iz DVD Vodice, na koje se nadovežu mještani okupljeni oko mjesnih odbora i lokalnih turističkih zajednica. Ovisno o odazivu, oni uz asistenciju Zelenila i Gradske čistoće na kopnu kose travu, uređuju okoliš i kupe smeće. Gradska čistoća usput očisti divlje deponije, rekao je zamjenik šibenskog gradonačelnika i koordinator aktivnosti Danijel Mileta.

Grad Šibenik je prije dvije godine kupio i motorni alat poput kresača visokih grana, motornih pila i motornih kosa za potrebe mjesnih odbora i gradskih četvrti koji se obilato koristi za ove aktivnosti, uključivo javne radove.

Također, ovu subotu će se održati i akcija čišćenja otoka Krapnja, koju će na licu mjesta voditi Turistička zajednica Krapanj-Brodarica te Mjesni odbori Brodarice i Krapnja, a koji su uz pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapanj-Brodarica, Šahovskog kluba Brodarica, Športsko-ribolovnog društva Brodarica, Kulturno-umjetničkog društva Spužvar, Eko udruge Brodarica-Krapanj, Osnovne škole Brodarica i velikog broja mještana kroz zadnji tjedan dana očistili brodaričku obalnu liniju.

 

Šibenik.hr

 

U subotu i nedjelju Ekološka udruga Žir organizira prvu ovogodišnju Zelenu čistku uvala otoka Žirja koju Grad Šibenik potpomaže rukavicama i potrošnim materijalom za prikupljanje otpada.

– Čak tri istovrsne akcije čišćenja šibenskih plaža i obale ovaj vikend dokaz su kako se stvorila kritična masa ljudi koji shvaćaju kako bez zajedničkog i kontinuiranog angažmana ne možemo postići željene ciljeve. Ova lijepa priča zaštite i uređenja našeg okoliša je definitivno široko zaživjela. Srce mi je sada k’o kuća, kazao je Mileta.

Pozivaju se svi koji žele da sutra u 9 sati dođu u na novu rivu u uvali Galešnica ili pristanište na Brodarici, i sa sobom ponesu manji alat za uređenje okoliša poput grablji ili lopata, odnosno kariola. Isti dan, te i u nedjelju, je na Žirju okupljanje u uvali Muna u 10,30 sati. Nakon završetka aktivnosti, za sve sudionike je osigurana marenda ili ručak.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika potrebno je obratiti se Turističkoj zajednici Krapanj-Brodarica, MO Grebaštica i Ekološkoj udruzi Žir radi daljnjih uputa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.