Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Šibenski Horse’s back, u slobodnom prijevodu po naški ‘Konjevarate’, ‘praši’ country glazbu, publika odlično reagira, a članovi benda odlično se zabavljaju na probama.

Horse’s back nije novo ime na šibenskoj sceni, osnovani su prije sedam godina i jedno vrijeme brojali su čak sedamnaest članova, uglavnom srednjoškolci.

horses back jure celic 030617 12

horses back jure celic 030617 11

horses back jure celic 030617 3

horses back jure celic 030617 5

horses back jure celic 030617 13

– Poslije se to profiliralo, neki su otišli na fakultete, neki svojim putevi i tako je došlo do nas pet. Sara i ja samo stari članovi, dok su Vlado, Robi i Mario novi članovi. Isto tako, zanimljivo je da su samo dva člana iz Šibenika, dok je ostatak došao ovdje ‘trbuhom za kruhom’. Zaključak, stoposto šibenski bend i ne može svirati country, smije se Jure Celić, prva i jedina violina u živopisnom bendu.

horses back jure celic 030617 9

Celić, profesor violine u Glazbenoj školi ‘Ivana Lukačića’,  zaslužan je za ime benda ‘Horses’ back’ iliti, slobodnog prijevoda, ‘Konjevrati’.

– Jednom sam se vraćao sa suprugom iz Drniša i uočio sam tablu ‘Konjevrate’ i rekao: Horse’s back. To je bilo to, naziv je ostao. Interesantno je da je nakon toga  otvoren jedan lokal u Konjevratima koji se tako zove, ali mi smo bili prvi, objašnjava Celić.

 

horses back

Peteročlanu ekipu zasad možete poslušati ako se uputite u Ražine gdje vikendom nastupaju u kafiću, ali kako su nam otkrili, uskoro bi ih mogli vidjeti i na drugim lokacijama.

Kako Šibenčani prihvaćaju country, pitamo im.

– Odlično, reakcije su fenomenalne i ljudi stvarno vole ovu glazbu. A kako je i ne voljeti kad je vesela i u roku sekunde podiže raspoloženje, kažu oni, a mi se ne možemo ne složiti.

Ekpa Šibenskog portala posjetila je peteročlani bend na probi u ražinskom kafiću FanFan, a u prilogu ŠIBaj TV-a pogledajte zašto je country glazba tako zarazna.

 

https://vimeo.com/220000790

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.