Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Šibenski policajci do nedjelje će pojačano nadzirati promet u ciljanoj akciji protiv vozača koji voze drogirani ili pijani. Doznajemo to u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj iz koje najavljuju da će posebna pozornost biti usmjerena na na mlade alkoholizirane vozače koji su od početka ove godine u pijanom stanju skrivili sedam prometnih nesreća, od kojih su dvije bile s poginulim osobama.

Na nužnost takve akcije, a posebice u odnosu na pijanu vožnju, upućuju i policijske statistike iz kojih proizlazi da je u prvih pet mjeseci 279 alkoholiziranih vozača zatečeno u prometu. Osim toga, u 30 prometnih nesreća vozilima su upravljali pijani vozači, od kojih u dvije prometne nesreće s poginulim osobama, 11 s ozlijeđenim osobama i 17 prometnih nesreća s materijalom štetom

– Pojačane aktivnosti, koje će biti prvenstveno usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola ii droga, ali i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, kontinuirano će se provoditi do nedjelje na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele županije – poručuju iz policije.

Iz policije pozivaju i vozače da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne voze ako su alkoholizirani ili drogirani i da koriste pojaseve i kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka teških prometnih nesreća s poginulim osobama, te smanjili težinu posljedica, ako se prometna nesreća i dogodi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.