Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U Šibeniku je jučer proslavljen  blagdan svetog Ante, a centralna proslava je već tradicionalno crkva sv. Frane.

– U ovoj crkvi se stoljećima, točnije još od njezine posvete, evo skoro 600 godina uz glavnog naslovnika slavi i sv. Ante. Tadicija je nastavljena pa su vjernici i ove godine, iz Šibenika i okolnih mjesta, tijekom cijeloga dana hodočastili i ispunjali ovo svetište. Slavljem svetih misa već od ranog jutra rijeke hodočasnika slijevale su se u šibensko svetište. Osobito svečano je bilo na svetoj misi u 17.00 sati kada je svetište bilo ispunjeno djecom. Dječji glas i molitva  izmamilo je osmjehe na licima starijih. Sveta misa je završila blagoslovom djece i ljiljana te podjelom sličica sv. Ante svoj nazočnoj djeci, kaže fra Ivan Bradarić

ante ante1 ante2

Glavno misno slavlje u 19 sati predslavio je fra Damir Pavić iz Sarajeva, tajnik provincije Bosne srebrene”. Vjernici su još dugo u noć palili svijeće i molili zagovor Sveca za svoje potrebe.

Tijekom cijeloga dana svećenici su bili na raspolaganju vjernicima za sakrament ispovijedi, a u dvorištu samostana gorilo je tisuće svijeća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.