Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Konferencijom za novinare na kojoj su pod suncobranima poslužene fritule, bajame, orasi i suhe smokve, Šibenik i Županija jučer su i službeno ‘proslavili’ ulazak tvrđave svetog Nikole na UNESCO-v popis zaštićene svjetske baštine.

Presicu su na tvrđavi održali šibensko-kninski župan Goran Pauk, koordinator za nominaciju imenovan od Ministarstva kulture Joško Ćuzela, te ravnateljica ustanove Priroda Šibensko-kninske županije Anita Babačić Ajduk, a novinari su do sv. Nikole prevezeni brodom.

I to bi bilo to.

S druge strane, talijanski Bergamo, koji je zajedno sa šibenskom tvrđavom, zadarskom fortifikacijom, Peschierom del Garda, Palmanovom i crnogorskim Kotrom uvršten na UNESCO-v popis u sklopu nominacije ‘Obrambeni sustavi Republike Venecije u razdoblju od 15. do 17. stoljeća’, taj veliki događaj proslavio je onako kako i zaslužuje – spektakularnom video projekcijom na svjetskoj kulturnoj baštini.

Tako će 9. srpnja, kada se u Krakowu održalo 41. zasjedanje UNESCO-vog Odbora za svjetsku baštinu i koji je obznanio kako Šibenik postaje grad s dva zaštićena svjetska bisera, ostati upamćen po objavama fotografija ponosnih Šibenčana na društvenim mrežama. I dakako, press konferencijom.

FOTO/VIDEO Već sljedeće ljeto turisti će sigurno posjećivati još jedan šibenski UNESCO biser

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.