Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Vodovod i odvodnja, kao jedan od suvlasnika Jadranske banke, u najboljoj je namjeri dokapitalizirao Jadransku banku s pet milijuna kuna mojom odlukom kao direktora i uz suglasnost Nadzornog odbora i Skupštine, a s obzirom na sve što se dogodilo s tom kućom, mi smo podnijeli tužbu protiv banke, ali i svih onih koji su sudjelovali o odluci o dokapitalizaciji odnosno HNB-a i DAB-a. Tim je obrazloženjem Miho Mioč, direktor Vodovoda počeo današnje obraćanje medijima nakon što je, proteklih dana, javnost osudila i jamstvo za kredit od 1,2 milijuna kuna za HNK Šibenik Vodovoda zbog čega im je ovršen račun, ali i najnoviju ‘aferu’ oko  njegovog mandata na mjestu direktora kojeg je Nadzorni odbor prije dvije godine produljio na novih pet godina, do 2020. godine, bez znanja Grada Šibenika kao najvećeg udjeličara tvrtke.

– Odluka Nadzornog odbora o produljenju mandata je legalna, kao što me isto tako Nadzorni odbor može danas smijeniti, bez ikakvog obrazloženja. Istina je da smo mijenjali društveni ugovor o osnivanju radi priključenja našem sustavu drugih općina kao što su Bilice ili Rogoznica, a tada je, prema praksi većine poduzeća, promijenjena odluka i od tada Nadzorni odbor imenuje direktora. Možda to gradonačelnik Željko Burić, koji predstavlja Skupštinu Vodovoda nije znao, ali ponavljam tu je Nadzorni odbor i ako sam ja problem, onda problema nema – kazao je Mioč.

Umoran od višegodišnjih borbi

Miho Mioč nije odlučio hoće li dati ostavku sam ili ne zna hoće li to od njega tražiti gradonačelnik Burić, ali kaže da je umoran od borbi koje vodi godinama.

– Nisam od onih koji šute i nemaju svoje mišljenje ili ga ne govore, pa sam godinama stalno u nekim ratovima i umorio sam se od toga. S druge strane, moji odnosi s gradonačelnikom Burićem su izvrsni i dalje, a jedna od mojih borbi bila je i u HDZ-u kad sam prije četiri i pol godine zagovarao da upravo Burić bude naš kandidat za gradonačelnika i to se pokazalo kao pun pogodak – rekao je Mioč.

Najavio je da neće stvarati nikakve probleme bude li odlučeno da ga se razriješi jer, kako je istaknuo Nadzorni odbor to može napraviti bez obrazloženja, kao što će, veli, poslušati i ako ga gradonačelnik pozove na ostavku.

– Nema tu velike filozofije, nazovu te i kažu ‘halo Bing, više nisi taj, daj ostavku, Bing da ostavku’, u svom je stilu odgovori Mioč.

Miho Mioč2

Zbog HNK Šibenik Vodovod traži obeštećenje Grada

Miho Mioč najavio je da od Grada Šibenika traži da obešteti poduzeće za 1,2 milijuna kuna za koliko je poduzeće jamčilo za kredit HNK Šibenik.

– I to je legalna odluka jer smo htjeli pomoći klubu koji je simbol Šibenika. Postoji odluka Gradskog vijeća o kreditu od 5,8 milijuna kuna, no iz ne znam kojih razloga, Grad nije mogao jamčiti za cijeli iznos nego za 80 posto. Župan Pauk me tada molio da pokušamo pomoći i mi smo to napravili, a s obzirom da se nisu realizirali planovi o prodaji kluba onda tražimo da nas Grad obešteti za tih 20 posto za koliko je Vodovod dao jamstvo – istaknuo je Mioč.

I dalje je zdušno uz nogometni klub pa je iznio i podatke kako se proračun na Šubićevcu nije mijenjao od 2001. do danas. Imaju godišnje 3,2 milijuna kuna od čega su dva milijuna kuna plaće, ističe Mioč.

– Ali nogomet je za puno vas odvratan, tu je lopovluk jer svi ga gledaju kroz Dinamo, ne znajući da su svi ostali zapravo sirotinja. A s druge strane, tri najveće kulturne ustanove, Muzej, Knjižnica i kazalište su zajedno 2001. godine imali proračun od 5,2 milijuna kuna, danas je to 19 milijuna  s tim da je za plaće tada išlo 3,1 milijun, a ove godine 7,6 milijuna kuna. ne želim pri tom vrijeđati ili omalovažavati nikoga, ali želim da se zna prava situacija oko nogometnog kluba – dodao je direktor Vodovoda.

Svjestan je Mioč da se njegova pozicija prilično uzdrmala i da će ovaj put možda ipak teško ‘preživjeti’ pa je konferenciju za novinare završio podacima da je Vodovod vrlo stabilno poduzeće koje će dogodine milijardu kuna uložiti u daljnji razvoj kanalizacijskog sustava. Za njega su neprihvatljiva mišljenja oporbenih političara da bi Vodovod mogao sniziti cijenu vode s obzirom na novac koji očito ima.

– Pogledajte malo račun za vodu pa ćete vidjeti da više novca ide Hrvatskim vodama i za druge naknade, koje ne ubiremo mi, nego za vodu koja je 3,98 kuna po kubiku. S druge strane, mi smo možda najveći Vodovod u Hrvatskoj koji usto ulaže u vodoopskrbu i odvodnju, širi se, ne zapošljava rođake i prijatelje, a plaća je zadnjih godina podignuta jedan put i to za pet posto – zaključio je Mioč.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.