Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

D-Marin sljedeće će tri godine biti glavni sponzor Šime i Mihovila Fantele, koji počinju jedriti u klasi 49er. Sponzorski ugovor obuhvaća nabavku jedrilica i potrebne opreme za natjecanja i treninge na vrhunskom nivou. Šime i Mihovil Fantela ove godine započinju s pripremama za natjecanje u klasi 49er na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Prva prilika za ispunjavanje norme za odlazak na Olimpijske igre će biti u kolovozu sljedeće godine, što je ovom timu primarni cilj.

– Današnji dan za mene je vrlo emotivan. Klasa 49er, u kojoj ću jedriti s bratom Mihovilom, predstavlja novo poglavlje u mom životu, donosi nove izazove i želju za osvajanjem novih trofeja. Izuzetno sam sretan što u tome imamo podršku našeg dugogodišnjeg sponzora i prijatelja, tvrtke D-Marin. S druge strane, nedostajat će mi jedrenje s Igorom, s kojim sam posljednjih 15 godina proveo gotovo svaki dan. Zajedno smo ostvarili najveće uspjehe u našim sportskim karijerama – izjavio je Šime Fantela, dodajući kako mu je održavanje težine potrebne za jedrenje u klasi 470 vrlo naporno te bi daljnji ostanak u takvom režimu mogao negativno utjecati na njegovo zdravlje. S druge strane, jedriličari u klasi 49er uglavnom su visoki između 180 i 190 centimetara i teški oko 75 kg.

– D-Marin posljednje tri godine snažno ulaže u razvoj i promociju jedrenja u Hrvatskoj. Prije dvije godine dali smo podršku Šimi i Igoru u pripremama za Ljetne olimpijske igre 2016. godine, a sada nastavljamo podupirati olimpijsko jedrenje u klasi 49er. Vjerujem da će Šime i Mihovil Hrvatskoj donijeti mnogo medalja s europskih i svjetskih sportskih natjecanja –  istaknuo je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe.

– Želim i dalje jedriti u olimpijskoj disciplini, a pritom je najrealnija opcija nastavak jedrenja u klasi 470, no ne bih isključio niti mogućnost jedrenja u nekoj drugoj olimpijskoj klasi. Sve ovisi o partneru s kojim bih nastavio jedriti, a kojega mi u Hrvatskoj nažalost nije lako pronaći. Olimpijsko jedrenje je i dalje moja najveća ljubav i to je svakako smjer u kojem bih volio nastaviti svoju karijeru. Uz pravog jedriličarskog partnera i obećanu podršku HOO-a i Hrvatskog jedriličarskog saveza, te sponzora vjerujem da i dalje mogu na visokoj razini braniti boje Zadra i Hrvatske u svijetu – najavio je Igor Marenić.

d-marin

Budući da je jedrenje Igorov poziv, i Igor je sa Šimom i Mihovilom dio posade jedrilice Nahita i to u ulozi navigatora. Radi se o iznimno kompleksnoj i atraktivnoj ulozi te mu natjecateljskog adrenalina sigurno ne nedostaje. Također, dio vremena provodi u trenerskom poslu. Trenira jednu mladu žensku posadu iz jedriličarskog kluba Fenerbahce iz Istanbula. Šime, Igor i Mihovil nastavit će zajedno jedriti na utrkama u klasi Wally, kao dio posade jedrilice Nahita s kojom su u svibnju ove godine osvojili regatu Sail Racing PalmaVela 2017. Uz jedrenje u klasi Wally, Mihovil Fantela ima iskustvo jedrenja u klasi RSX gdje se natjecao u dva olimpijska ciklusa.

Dogus grupa je inače glavni sponzor Fenerbahce jedriličarskog kluba koji sada i nosi naziv Dogus Fenerbahce Sailing club, a bila je i glavni sponzor turskog nacionalnog jedriličarskog tima. Iz Dogus grupe su posebno zadovoljni što je uspostavljena i dobra suradnja dvaju saveza – turskog i hrvatskog.

Šime Fantela i Igor Marenić najuspješnija su hrvatska posada u povijesti jedrenja u Hrvatskoj. Od 2002. godine osvojili su 24 medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, Mediteranskim igrama i Univerzijadi. Svjetski prvaci u klasi 470 postali su 2009. i 2016., dok su zlatni na Europskim prvenstvima bili 2009., 2011. i 2012. godine. Sudjelovali su na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012, a na igrama u Rio de Janeiru 2016. godine osvojili su zlatnu olimpijsku medalju.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.