Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Šesta po redu tradicionalna ženska regata gajeta na Krapnju ‘U susret Gospi od Anđela’ održat će se u utorak, 1. kolovoza. Ova nadaleko poznata regata održava se u čast Krapljanki koje ‘ne da su držale tri kantuna od kuće već su na svojim plećima nosile i cili krov’, te koje koje veslaju od pamtivijeka jer su njihovi muževi često bili odustni zbog lova na spužve. Regata u kojoj sudjeluje tridesetak veslačica počinje u 20 sati, a prethodit će joj otvorenje izložbe ‘Žene veslaju’ Foto kluba Šibenik, u 19 sati u uljari sv. Lovre.

U prigodnom kulturnom programu sudjelovat će KUD Spužvar, Saša Jakelić, Marjanke-Žensko pjevačko društvo Marjan, Svetin Milutin Mačak, Siniša i Luce Kostelac, Marin Curavić, a održat će se i modna revija krapanjskih dizajnerica, Đine Grbin i Karmen Herceg. Voditeljica programa je Maja Curavić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.