Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

‘Iako se GKK Šibenik ovih dana suočava s određenim poteškoćama oko ponajprije financiranja te slijedom toga i daljnjih planova, Doğuş grupa ne dvoji oko daljnje podrške klubu unatoč problemima s kojima se klub suočava.  Kao što je dosad već nebrojeno puta dokazala, Doğuş grupa ima veliku ljubav prema košarci te kontinuirano podržava ovaj sport koji Hrvatsku pozicionira na karti sportskih supersila. Osim što u GKK Šibenik ulaže već niz godina, Doğuş grupa pomno prati i doprinosi oko ostalih organizacijskih zbivanja oko kluba, svjesna rizika vezanih uz njegovu financijsku situaciju za čije razloge pronalazi u prijašnjim sezonama. Štoviše, stav je grupe da je više od polovice dugova povezana sa sezonom 2015./2016. ‘, piše to na početku priopćenja koje je medijima poslala Dogus grupa, glavni sponzor GKK Šibenika, a vezano za aktualna događanja u klubu s Baldekina.

‘Također, primjetan je i nedostatak angažmana ostalih sponzora i članova kluba Glavne skupštine gdje se ponekad klub nije podržao ni na minimalnoj razini, poput kupnje sezonskih ulaznica. Doğuş grupa ističe kako je u ovom trenutku za klub i njegovu budućnost važnija njegova financijska stabilnost od sportskih rezultata, navodeći da će njen temeljni cilj ove godine biti dovesti klub u situaciju financijske uravnoteženosti te potom nastaviti podržavati mlade igrače. Pritom izražavamo zahvalnost Gradu Šibeniku i gradonačelniku Željku Buriću na suradnji te njihovoj podršci za kvalitetnije financijsko funkcioniranje kluba u sljedećoj sezoni. Isto tako, grupa gaji nadu da će FIBA i HKS razjasniti situaciju Hrvatske nacionalne lige. Iako je klub to svojim rezultatom zaslužio, zbog sukoba između ABA lige i HKS-a nije pozvan u ABA ligu što je izravno rezultiralo na poslovanje kluba u financijskom i organizacijskom smislu.  Dogus grupa uložila je do sada u GKK Šibenik 1,2 milijuna eura. Nadamo se da će se u uspješnijim i zdravijim financijskim uvjetima moći postaviti planovi za sljedeću sezonu kluba. Ukoliko se pokaže drugačiji stav na Glavnoj skupštini, Doğuş grupa bit će spremna poštivati ga’, stoji u priopćenju Dogus grupe.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.