Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Do kraja listopada trajat će četvrta elektronička javna dražba koju je za prodaju TLM Aluminiuma raspisala FINA jer se na prve tri nitko nije javio. Početna cijena u zadnjem krugu je jednu kunu, ali zainteresirani kupac, da bi ponuda bila valjana, mora platiti 10 posto procijenjene vrijednosti imovine koja se prodaje, odnosno 75.387.914,81 kunu.

Zanimljivo, na četvrtoj javnoj dražbi više se ne nudi imovina koja se prodavala odvojeno, ali kao dio cjeline, što znači da se pojavio kupac. Riječ je o stroju za razdvajanje i dijeljenje folije te peći za blokove nad kojima je razlučno pravo imala Hrvatska poštanska banka.

– U ovom trenutku ne mogu reći tko je kupac jer prodaju oglašava FINA. FINA će kroz neko vrijeme o tome obavijestiti Trgovački sud koji onda donosi takozvano rješenje o dosudi i potom će o tome obavijesti mene, kao stečajnog upravitelja, kako bi mogao provesti potrebnu proceduru – pojasnio je Branko Morić, stečajni upravitelj TLM Aluminiuma.

Strojevi se u trećem krugu nisu mogli prodati ispod cijene od 10.345.977,75 kuna, a njihova procijenjena vrijednost bila je 41.383.911,01 kuna zbog čega je kupac za jamčevinu morao izdvojiti 10 posto tog iznosa.

Nakon što završi četvrta elektronička javna dražba, 31. listopada znat će se tako novi vlasnik TLM Aluminiuma kojeg je slovenski Impol unajmio prije skoro godinu i pol dana kad je ponovo pokrenuo proizvodnju i zaposlio oko 350 radnika. U trenutku proglašenja stečaja, u prosincu 2015. godine dug prema radnicima bio je 40 milijuna kuna.

Od zakupnine, naplate nekih potraživanja i prodajom imovine kojom može raspolagati stečajni upravitelj osigurano je 5,5 milijuna kuna koji će najvećim dijelom biti raspoređeni na 479 radnika kojima je tvrtka ostala dužna za neisplaćene plaće i otpremnine. Od toga, oko milijun i pol kuna je dug prema Agenciji za zaštitu radničkih potraživanja te Poreznoj upravi.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.