Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Četverogodišnja Šibenčanka Eva Rožajac, koja boluje od rijetke Battenove bolesti, primljena je ponovno na odjel neurologije rimske Pedijatrijske bolnice ‘ Bambino Gesù’. Eva je s tatom Seadom u Rim otputovala u ponedjeljak, a već danas će početi primati novi ciklus terapije.

Kako je Šibenski portal već pisao, Eva je primljena na zadnje slobodno mjesto u jednoj od samo nekoliko bolnica u Europi koje joj možda mogu pomoći i usporiti razvoj Battenove bolesti.

eva rožajac1608-2

Eva Rožajac je početkom prosinca prošle godine počela liječenje u rimskoj Pedijatrijskoj bolnici gdje je primljena u okviru ispitivanja eksperimentalne metode liječenja Battenove bolesti. Nakon što je već 1. prosinca Eva prošla prvi neurokiruški zahvat i sve potrebne pretrage, krajem prosinca počeo je prvi ciklus liječenja.

eva rozajac1608-3

Nakon što je Američka agencija za hranu i lijekove FDA u travnju prihvatila po hitnom postupku liječenje terapijom enzima za CNL2 pacijente Battenove bolesti u Americi, to je učinila, sredinom godine, i Europska komisija. Riječ je o terapiji koja može očuvati zdrave stanice mozga od propadanja.

eva rozajac1608-4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.