Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Više od 218 milijuna kuna su neispunjene obveze hotelske kuće Primošten izvijestila je FINA Trgovački sud od kojeg traži pokretanje stečajnog postupka nad tom hotelskom kućom.

Prema podacima koje je FINA dostavila Trgovačkom sudu u Primoštenu d.d. trenutačno je tek petero zaposlenih.

Podsjetimo, prošli tjedan odgođeno je ročište na kojem je Trgovački sud u Šibeniku trebao utvrditi ima li razloga za pokretanje stečajnog postupka nad turističkom kućom ‘Primošten’ d.d. Kako je Šibenski portal pisao, ročište je odgođeno jer se nitko od odgovornih iz Primoštena nije pojavio, a odvjetnik Đorđe Malešević elektroničkom je poštom zatražio odgodu ročišta navodeći da predsjednik Uprave Laszlo Attila Kerekes nije u Hrvatskoj, a članici Uprave Lidiiji Deme Deže nije odgovorao zakazani termin. Tada se nije pojavio ni nitko iz FINA-e koja je i predložila ročište radi utvrđivanja okolnosti za pokretanje stečaja da bi Trgovački sud danas objavio njihov zahtjev. Zbog toga nije bilo poznato koliki je dug nekad slavne hotelske kuće koja je u neslavnoj hrvatskoj privatizaciji, prije 15 godina, završiila u rukama mađarske Diamant marine Laszla Kerekeša, a odvjetnik je u svom očitovanju sudu naveo da to poduzeće duga – nema.

Očekuje se tako da Trgovački sud uskoro zakaže novo ročište na kojem bi bilo utvrđeno hoće li i kad biti pokrenut stečajni postupak nad Primoštenom d.d.

Ni FINA ni vlasnici nisu došli na ročište: Još se ne zna hoće li biti stečaja nad Primoštenom d.d.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.