Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice upozoravaju građane da se, dolaskom razdoblja Adventa povećava  opasnost od izbijanja požara jer je božićna rasvjeta, koja se koristi za ukrašavanje, često neispravna, a prskalice se stavljaju u blizini gorivih površina. Napominju da se nerijetko događa da se upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju bez nadzora u blizini božićnog drvca. Također, iz HVZ-a ističu da posebnu opasnost predstavlja prirodno božićno drvce jer se ono brzo osuši, a puno je smole pa je svega pola minute dovoljno da drvce izgori i zahvati okolni namještaj. Vatrogasaci savjetuju da se upaljene svijeće ne ostavljaju bez nadzora, da ne koristitite neispravnu božićnu rasvjetu, ne palite prskalice na boru ta da bor ne postavljajte u blizini izvora topline te budete oprezni s korištenjem pirotehničkih sredstava kao i da pripazite gdje ih bacate da ne bi došlo do požara.

‘Jako malo je potrebno kako bi požar izbio, a isto tako je mali napor potreban kako bi se požar spriječio. Pridržavanjem savjeta vatrogasaca zajednički možemo osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce’, poruka je Željka Popovića, načelnika Hrvatske vatrogasne zajednice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.