Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Ministarstvo poljoprivrede produljilo je vrijeme izlova srdele sve do Badnjaka, a razdoblje zabrane ribolova plivaricom uslijedit će od tog dana u 17 sati pa sve do 16. siječnja u ponoć. Razdoblje privremene obustave ribolova vrijedit će od 17. siječnja do 15. veljače u 24 sata, izvijestili su iz Ministarstva.

– U 17:00 sati na Badnjak počinje zabrana ribolova okružnom mrežom plivaricom srdelarom. Na taj način smo omogućili očuvanje tradicije, a produljenjem zabrane do sredine veljače osigurali oporavak fonda male plave ribe. Nastavimo li s racionalnim i odgovornim upravljanjem našim morem imat ćemo zadovoljne i ribare i potrošače i dovoljno srdele za generacije koje dolaze – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Imajući u vidu da su analizom ulova proteklih godina u siječnju i veljači utvrđene velike količine manjih dužinskih kategorija male plave ribe, Ministarstvo poljoprivrede uvelo je dodatnu mjeru ograničenja ribolovnog napora u ostatku veljače kojom nakon razdoblja privremene obustave ribolova do kraja veljače svako plovilo smije ostvariti maksimalno pet ribolovnih dana te u tom razdoblju ukupni ulov po plovilu ne smije premašiti 35 tona.

Razdoblje zabrane obavljanja ribolova u kanalskom području radi zaštite mlađih godišnjih klasa se produžuje do 31. ožujka, s time da se otvara Riječki zaljev, a u području od otoka Krka do Paga omogućuje se ribolov 10 dana mjesečno plovilima koja u prošloj godini nisu ostvarila ulov veći od 200 tona po plovilu, a čija je duljina između 12 i 18 metara.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.