Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U 2016. godini, po podacima Fine hotelska kuća Solaris prijavila je najveći ukupni prihod u Šibensko-kninskoj županiji od 354 milijuna kuna pri tome zapošljavajući 733 radnika. S nešto manje od 257 milijuna kuna prati ih trgovački lanac Djelo iz Unešića koji ima 457 zaposlenih, a na trećem mjestu je Knauf iz Biskupije s 98 zaposlenih i prihodom nešto većim od 193 milijuna kuna.

Četvrti je Jolly autoline, peti ZM-Vikom, šesta je NCP Grupa, a na sedmom mjestu po ukupnom prihodu je šibensko komunalno poduzeće Vodovod i odvodnja. U prvih deset po ukupnom prihodu su još Impol TLM, Ivanal i Autotransport.

Vodeći izvoznik u Šibensko-kninskoj županiji je ZM Vikom sa 157 milijuna kuna vrijednim izvozom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, drugi je Solaris s izvoznim prihodom 152 milijuna kuna, a na trećem mjestu najvećih izvoznika je sa 83 milijuna kuna NCP Grupa.

Po izvoznim reultatima slijede ih Knauf, Ivanal, Impol TLM, Primošten hoteli, Industrieservice, Mikro Lastovo i GIRK Kalun.

Zanimljiva je i lista prvih pet poduzetnika po iskazanoj dobiti od poslovanja u 2016. godini i njihovo izdvajanje za radnike. Na vrhu je Knauf s 35 milijuna kuna dobiti, Autotransport je drugi s 27 milijuna kuna dobiti, treći je Laguna trade iz Rogoznice, a iza njega su još Djelo i Marina Hramina.

Među tim tvrtkama koje su iskazale dobit lani su najbolje bili plaćeni radnici Knaufa u kojem je prosječna neto plaća iznosila 8.303 kune. U rogozničkom Laguna tradeu prosječna je plaća 5.467, a u Marini Hramina 5.198 kuna. U šibenskom Autotransportu neto plaća u prosjeku iznosi 3.458 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.