Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije u novom priopćenju javnosti u kojem upozorava na umjerenu opasnost od hladnih valova koji mogu utjecati na zdravlje tijekom četvrtka i petka.

Podsjetimo, još u ponedjeljak stiglo je upozorenje zbog velike hladnoće, zbog čega su iz Zavoda za javno zdravstvo pozvali građane da redovito prate vremensku prognozu i upozorenja o niskim temperaturama, izbjegavaju izlaske i odjenu višeslojnu odjeću.

Također, glavu je potrebno zaštititi kapom koja prekriva oba uha, a ruke rukavicama, te usta prekriti šalom, kako bi spriječili direktno udisanje hladnog zraka što je posebno važno za bolesnike s bolestima srca i dišnih puteva.

– U slučaju ledene kiše, smrzavanja ili snijega na tlu građane se upozorava da paze na klizave pločnike zbog mogućih padova i prijeloma. Preporučeno je i izbjegavati teže fizičke poslove na otvorenom, ali i druge aktivnosti koje uzrokuju ubrzano disanje – preporuka je županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Uz napomenu svima da ne zanemaruju osjećaje hladnoće i drhtavicu koji bi mogli biti prvi simptomi pothlađivanja ili ozeblina, županijski Zavod za javno zdravstvo  poziva sve da pomognu obitelji, prijateljima i susjedima koji većinu vremena provode sami.

Prema prognozi, na Jadranu će sljedećih dana biti većinom suho te pretežno sunčano, osobito u četvrtak i vedro, uz uglavnom slabu i umjerenu buru i tramuntanu, a vjerojatno samo u subotu ponovno prolazno vjetrovitije, s mjestimičnim i olujnim udarima vjetra. Temperatura zraka će porasti, ali će i dalje biti većinom niža od prosječne za ovo doba godine, posebice jutarnja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.