Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Kod Knina, blizu mjesta Plavno, ovih dana došlo je do golemog odrona. Njime je potpuno zatrpana cesta do tamošnjih sela. Okolni put loš je i kilometrima duži, a oko 200 starijih ljudi koliko ih tamo živi, pita se koliko će trebati da se zemlja na njihovom glavnom putu raščisti. No, sanacija bi mogla potrajati.

Desetak kilometara cestom od Knina među brdima potpuna pustoš pa onda zapanjujući prizor. Na cestu se, u zaseoku Radljevac, odronilo čitavo brdo.

– Užas, užas, kako će izgledati. Ma sve je ovo trusno područje, sad su kiše i zaledilo i odnilo je čitavo brdo… – kaže Milorad Tunić iz Knina.

Ovuda iz Knina kući inače idu stanovnici mjesta Plavno, ali sada ne mogu stići ni do susjednih sela.

-Ima tu odma kuća, Božo šta čuva ovce. Inače na traktoru vozi žito jer su mu gore ovce, a sad na leđima nosi – priča Tunić za NovuTV.

Čitavo ovo izolirano područje sklono je odronima. Stalno se čuje krckanje i kažu da bi cijelo brdo uskoro moglo pasti na cestu.

-Krcka, krcka, doslovno padaju kamenčići, čuje se. Trebat će i to ukloniti – kaže Mario Čačić, zamjenik gradonačelnika.

Grad Knin u kontaktu je sa Županijskim cestama koje su zadužene za ovu prometnicu. Sanacija nije ni krenula i dosta će potrajati.

– Oni su rekli da će pokrenuti projekt sanacije, ali trajat će možda i mjesec dana – veli Čačić.

Reportažu pogledajte OVDJE.

odron knin
Screenshot/NovaTV/Dnevnik.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.