Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Grad Vodice morat će se osloniti na vlastita sredstva i kreditna zaduženja kako bi izgradili novi dječji vrtić za kojim već sada postoji potreba. Riječ je o više od 20 milijuna kuna za izgradnju i opremanje koje su u Vodicama planirali dobiti iz europski fondova, ali zbog kriterija broja stanovnika ne zadovoljava uvjete natječaja za europska sredstva.

Jedan od kriterija za dobivanje tih sredstva je da grad ima manje od 5.000 stanovnika. Budući da Vodice prema posljednjem popisu stanovništva imaju nešto više od 8.000 žitelja, nisu ušli u odabir za sufinanciranje. Na posljednjem Gradskom vijeću odlučeno da će se Vodice kreditno zadužiti za potreban iznos i ove godine u jesen početi s građevinskim radovima prve faze za koje je potrebno izdvojiti četiri milijuna kuna.

Iako prirodni natalitet pada, i prošle je godine rođeno tek pedeset i dvoje djece, posljednjih nekoliko godina Vodice muče slatke brige nedostatka prostora za upis sve djece u dječji vrtić. I ove godine svoje mjesto u dječjem vrtiću nije dobilo pedesetak mališana. Roditelji su taj problem riješili ili uz pomoć i suradnju najbližih članova svoje obitelji ili upisom svoje djece u neki od šibenskih gradskih vrtića. Trenutno, Grad Vodice sufinancira boravak devetero mališana u vrtićima u Šibeniku i Tribunju.

Posljednjih nekoliko godina intenzivno se radilo i na trajnom rješavanju nedostatnog kapaciteta gradskog vrtića pa je tako osigurano gradsko zemljište za izgradnju novog vrtića, napravljena je kompletna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola, pa što se papirnatog dijela projekta tiče, izgradnja novog gradskog vrtića može početi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.