Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Žirjanin Ante Mrvica, umirovljeni radnik Jadrolinije, posljednji je finalist za nagradu Komunikator 2018. godine. Uz njega u toj su završnici ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice ‘Di su pare’.

– Ante Mrvica koji je mirovinu dočekao kao koordinator Jadrolinije za splitsko područje, ne samo da je odlično radio svoj posao, nego je uvijek bio i otvoren za komunikaciju s javnošću. Na telefon su ga mogli dobiti putnici koji bi kasnili na trajekt, a bio je i spreman sve važne informacije pravodobno podijeliti s medijima. Pritom su svi znali da dobivaju točne podatke. Tako je Mrvica postao prepoznatljiv i pouzdan glas Trajektne luke Split –  kazao je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa.

U splitskoj luci Ante Mrvica je proveo 27 godina. Kaže kako je ljeti tamo znao biti po 18 sati radnim danom, a vikendom i dulje. Zbog toga su mu građani nadjenuli niz simpatičnih nadimaka, a najprepoznatljiviji je ‘dobri duh splitske Jadrolinije’.

– Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju. Sve ostalo su priče za malu dicu! Iako sam u mirovini, i danas me ljudi zovu i pitaju hoće li brod isploviti, kakvo će biti vrime… – kazao je Mrvica.

Ističe kako je u komunikaciji važno znati kome se obraćate, te kratko, decidirano i jasno kazati sve što se događa i što bi se moglo dogoditi. Komunikacija, poručio je, treba biti svima prihvatljiva i razumljiva.

Komentirajući što je najvažnije u javnoj komunikaciji, Mrvica ističe da u njoj nema mjesta lažnim informacijama.

– Bez obzira koliko se to nekome sviđa ili ne,  treba reći činjenično stanje. Svaka priča koja nije u skladu s istinom i sa stvarnim stanjem na terenu, nije dobra. Nitko nema pravo krivo izvještavati i nitko ne smije dobivati lažne informacije – istaknuo je Mrvica.

Nakon što je predstavljeno svih pet finalista za Komunikatora 2018. godine, građani svoje mišljenje o njima mogu iznijeti na Facebook stranici Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) od sutra pa sve do 2. veljače.

Tko je zaslužio nagradu prema kriterijima komunikacijskih stručnjaka, žiri Grand PRixa objavit će u drugoj polovini veljače, čim javnosti otkrije kome ide ‘Šipak godine’. ‘Nagrada’ je to koja se dodjeljuje Antikomunikatoru godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.