Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Frane Malenica (HNS) sljedećih će šest mjeseci biti direktor Vodovoda i odvodnje. Tako je prošli tjedan odlučio Nadzorni odbor tog gradskog poduzeća, a Malenica će na čelu Vodovoda ostati dok ne bude proveden natječaj za novog direktora, najkasnije u sljedećih pola godine.

– U prethodnom razdoblju odrađeni su razgovori vezani oko potpisivanja novih ugovora čija će realizacija biti tijekom ove godine, stoga nismo išli odmah u provedbu natječaja, već kroz skoro vrijeme. Natječaj će biti otvoren i javan i svakako ćemo izabrati najboljeg kandidata – kazao nam je kratko Ante Rakić, predsjednik Nadzornog odbora Vodovoda.

U HDZ-u su, dakle, iznašli ‘Solomunsko rješenje’. Produžili su mandat Malenici s kojim imaju dobru suradnju, a smatraju ga i prilično stručnim za provedbu projekata koje Vodovod trenutačno provodi. Također, Željku Buriću, šibenskom gradonačelniku i šefu gradskog HDZ-a, Malenica uopće ne smeta te je i sam u nekoliko navrata poručio kako je vrlo zadovoljan njegovim dosadašnjim radom.

Dio članstva, pak, nije oduševljen činjenicom da jedan HNS-ovac vodi gradsko poduzeće, premda su s ‘narodnjacima’ u krhkoj koaliciji na nacionalnoj razini. No, sljedećih šest mjeseci bit će vrijeme u kojem će HDZ-ova vrhuška odlučiti tko će preuzeti to iznimno važno gradsko poduzeće. I tko je njihov prihvatljiv kadar…

Podsjetimo, afere vezane uz Vodovod i njegova bivšeg šefa Mihu Mioča potresale su šibensku političku scenu prošlo ljeto. Tada su se ujedinili gradski i županijski HDZ i preko Skupštine imenovali novi Nadzorni odbor na čijem čelu je Ante Rakić, tajnik županijske organizacije i desna ruka šefa HDZ-ove županijske organizacije Nediljka Dujića. Smijenili su Mioča i tako ‘ugasili požar’ koji je duže vrijeme činio štetu stranci.

Mioč je i dalje u Vodovodu kao zamjenik Frani Malenici s kojim je u prilično dobrim odnosima. Zanimljivo je da se njih dvojica izmjenjuju na čelu Vodovoda već nekoliko mandata. Prvo je Mioč dolaskom HDZ-a na vlast nakon gradonačelnika Milana Arnautovića iz TLM-ove prešaonice stigao u Vodovod, da bi ga, kad je pobijedila koalicija SDP-HNS, naslijedio Malenica. Potom Mioč, vraćanjem HDZ-a na vlast 2013. godine opet sjeda u prvu fotelju Vodovoda, a sada je Malenica, doduše kao privremeni direktor, na čelu Vodovoda.

Dok Mioča nema, Malenica kolo vodi. I tako bi moglo biti sljedeće četiri godine

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.