Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Suđenje Tinu Šunjergi kojeg se tereti da je u ožujku prošle godine  prošle godine u Čistoj Velikoj ubio svoje roditelje Silvanu i Marina počelo je jutros na Županijskom sudu u Zadru nakon što je pripremno ročište zatvoreno za javnost održano prije dva tjedna. Vijeće je na prvom odlučilo da će se Šunjergi ipak suditi kao mlađem punoljetniku, a ne odrasloj osobi. Inače, na psihijatrijskom vještačenju u Zagrebu Šunjerga je na proglašen ubrojivim.

Kako javlja RTL, odvjetnici oštećene obitelji zatražili su zatvaranje suđenja za javnost jer obitelj trpi ionako teške duševne boli i emocionalnu patnju jer je tijekom istrage u javnost izišlo niz senzacionalističkih neistina i poluistina koje oni nemaju snage ni mogućnosti demantirati.

Tin Šunjerga ulaskom u sudnicu nije pokazivao emocije, sjedio je mirno na klupi i nije ni pogledao u prijatelja pred kojim je u automobilu ubio majku Silvanu.

Podsjetimo, Tin Šunjerga osumnjičen je da je krajem ožujka na posebno okrutan način ubio svoje roditelje. Majku je ubio u automobilu u polju hicem u potiljak, dok je oca, inače pripadnika Specijalne policije u Splitu, također ubio metkom u potiljak.

PXL_070218_19568497

Optužno vijeće Županijskog suda u Šibeniku prihvatilo je optužnicu, a Državno odvjetništvo Šunjergu tereti za dva teška ubojstva, i to iz bezobzirne osvete, na posebno okrutan način. S obzirom da je odlučeno da će mu se suditi kao mlađem punoljetniku, Šunjergi za svako ubojstvo prijeti 20 godina iza rešetaka. Budući da je osumnjičen za dvostruko ubojstvo, onda je riječ o 40 godina zatvora.

Kako je nedavno javio RTL, zbog prebacivanja na drugi sud Šinjerga je dobio i drugog odvjetnika po službenoj dužnosti, a to je Karlo Surić.

(FOTO Dino Stanin/PIXELL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.