Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Maškaranom regatom koja starta danas u 15 sati iz uvale Hramina, započinju još jedne murterske Bake. ‘Najjača zabava na svitu’ trajat će sve do nadolazećeg utorka – Velikog dana od poklad kada će krenuti povorka Velikih Baka, a do tada provjerite kompletan raspored programa.

Ove godine se veseloj maškaranoj regati tradicionalnim brodicama kao suorganizator priključila i udruga ‘Latinsko idro’, čije članove ćemo vidjeti kako se ponašaju kao bake. Regata starta sa plovidbom akvatorijem iz uvale Hramina, te se nastavlja bogatim programom na obali.

Sutra s početkom u 19 sati u kino sali Žut bit će upriličena premijera dokumentarnog filma o murterskim maškarama. Dokumentarni film radnog naslova ‘Murterske bake kroz povijest’, zajednički je projekt Pokladnog odbora, Turističke zajednice i Općine Murter-Kornati. Radi se o filmu televizijskog formata, u trajanju od oko 55 minuta.

Opsežnog posla izrade filma prihvatio se poznati hrvatski redatelj Zvonimir Ilijić sa stručnim timom suradnika. Proces izrade zahtijevao je selekciju materijala od stotina sačuvanih kadrova, kako video snimki tako i više od pola stoljeća starih fotografija muzejske vrijednosti. Kadrove svojim kazivanjem u filmu prate svjedoci vremena, najstariji stanovnici Murtera, članovi udruga i znalci koji su sakupljali blago rodnog mjesta.

Dan premijere uveličati će izložba starih slika karnevala te izložba dječjih likovnih radova.

U nedjelju u 15 sati iz Starog sela prema Hramini kreće Dječja povorka i počinje dječji maskenbal, a u 19 sati na Staroj rivi bit će upriličen koncert popularnog pjevača Ivana Zaka. Dječja povorka okuplja vrtićku i školsku djecu, a složit će se mnogi, odavna već stoji uz bok Velikoj povorci. Ne propustite je pogledati. Nakon defilea povorke, slijedi zabava i koncert popularnog pjevača Ivana Zaka u ‘Kristalnoj dvorani’ na Staroj rivi.

U ponedjeljak s početkom u 19 sati kino sali Žut  održat će se suđenje Krnji Krnjiću. Suđenje ima formu kazališne predstave koja je izuzetno dobro primljena od strane publike. Već desetljećima je glavni pisac u Pokladnom odboru Vedranko Šikić Balara. On je zadužen za scenarij predstave koja se prepričava mjesecima i godinama nakon premijere. Specifični murterski ležeran humor, posebno uvezen Balarinim riječima, prepoznatljiv je i neodoljiv.

Najspektakularniji dan u veljači povorka je Velikih Baka čije sudionike i goste nakon defilea očekuje bogat program, dodjela nagrada, dva koncerta i zabava do jutra.

U 15 sati Velika maškarana povorka kreće od Starog sela prema Hramini, a od 16.30 sati u Ulici Butina počinje murterski rasplesani Murter Music Street sa Zaratino bendom. Od 20 sati u ‘Kristalnoj dvorani’ na Staroj rivi održava se Veliki maskembal s grupom Amigos.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.