Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

I treću faza uređenja komunalne luke Vrnža država će sufinancirati kao i do sada, ubrzat će se ishođenje dozvola za izgradnju novih čvorova Njivice i Rokići, ulagat će se skoro dva milijuna kuna u hitne radove uređenja operativne obale Luke Šibenik, a do sezone će i vodička obilaznica dobiti 3,5 milijuna kuna vrijednu dodatnu opremu koja će je učiniti sigurnijom za promet. Sve to najavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, nakon obilaska infrastrukturnih projekata na području Šibenika i višesatnog radnog sastanka u uredu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

– Moje ministarstvo i ove će godine, kao i do sada, pratiti financijski projekt luke Vrnaža jer je to jedan od najbolje osmišljenih projekata danas u Hrvatskoj gdje lokalno stanovništvo na jednom mjestu dobiva komunalni vez. Zgrada putničkog terminala na gatu Vrulje nešto je što, ja mislim, Šibeniku nedostaje, tim više što će osim funkcije turizma i prijevoza putnika taj objekt objediniti sve službe koje su vezane za pomorski promet. U Luci Šibenik uvjerio sam se da je dio infrastrukture u lošem stanju, a budući da u odnosu na druge lučke uprave, država u Šibeniku nije ulagala značajna sredstva u Luku Šibenik, mi ćemo i oko pristupne ceste i operativnog dijela obale iznaći sredstva u proračunu Ministarstva mora tako da i taj dio pokrenemo s mrtve točke, kazao je Butković.

Za čvorove Njivice i Rokići, ministar Butković procjenjuje da su bitni prometni problem i u Šibeniku jer u sezoni usporavaju promet i stvaraju velike gužve.

– Danas su u Hrvatskim cestama otvorene ponude za čvor Njivice, ali smo si dali rok da do kraja ove godine treba izraditi svu dokumentaciju za jedan i drugi projekt i dobiti građevne dozvole kako bi te čvorove mogli staviti u plan Hrvatskih cesta za 2019. godinu i ići u izgradnju tih čvorišta. Razgovarali smo i o cesti Drniš-Knin za koju je u ovoj godini ugovoreno projektiranje. Za rješavanje gradskih problema vezanih uz željeznicu, koja je trom sustav u kojem egzistiraju tri tvrtke koje još nisu riješile svoje imovinsko-pravne odnose, morat ćemo organizirati sastanak svih jer vjerujem da možemo riješiti problem parkirališta i poslovne etaže iznad tunela u Vukovarskoj, najavio je Butković.

Sastanak1 (Custom)

Šibensko-kninski župan Goran Pauk zadovoljan je današnjim radnim posjetom ministra Butkovića sa suradnicima i brojem tema koje su obradili.

– Razgovarali smo i o poboljšanjima na lučkim područjima i dijelovima gdje smatramo da bi trebala biti veća ingerencija Lučke kapetanije i mislim da smo na dobrom putu jer postoji pozitivno razmišljanje o osnivanju ispostave Lučke kapetanije u Skradinu vjerojatno sezonskog karaktera. Vrnaža ide dalje uz sufinanciranje Ministarstva mora koje je do sada od ukupno utrošenih 28 milijuna kuna, uložilo 15 milijuna kuna. Za terminal na gatu Vrulje u ovom trenutku su osnovana dva milijuna eura, od potrebnih četiri milijuna eura, pa je dogovoreno da se s realizacijom krene krajem ove godine, a da će država s Lučkom upravom Šibenik naći način kako isfinancirati ta druga dva milijuna eura, kazao je Pauk.

Sastanak3 (Custom)

Načinom suradnje i funkcioniranja između Grada Šibenika i Ministarstva mora iznimno je zadovoljan gradonačelnik Željko Burić kojem je suradnja s ministrom Butkovićem, kako je rekao, priča kontinuiteta.

– Dobili smo jasnu podršku projektu podizanja rive u Docu. Svi ovi projekti o kojima se razgovaralo su komplementarni i u interesu su grada Šibenika. Dogovorili smo intenziviranje procesa oko prometnih čvorova s ciljem dobivanja građevinske dozvole unutar godinu dana i otpočinjanju projekta u Rokićima jer to nadovezujemo na projekt Aglomeracije Šibenik koji će dijelom ići i kroz Ulicu Matije Gupca. Nova dva čvorišta u Njivicama jako su nam bitni zbog stavljanja u funkciju zone TEF-a. Velika ambicija nam je i iznalaženje rješenja za Importane, crnu točku Šibenika, i to do početka sezone. Sve se polako slaže kao dijelovi mozaika, zaključio je Burić.

GV1 (Custom)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.