Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve kategorije vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat zbog jakih bočnih udara vjetra, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Za sav promet zbog olujnog vjetra zatvorene su autocesta A7 Sveti Kuzam-Šmrika u oba smjera i Jadranska magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, i DC25 Gospić-Karlobag.

kamere2302

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkriveni teretnim prostorom.

Zbog olujnog vjetra te zimskih uvjeta u Gorskom kotaru i Lici nema prohodne ceste za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto. Iz HAK-a mole vozače kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom da ne kreću na put u smjeru Rijeke i Dalmacije zbog zabrane kretanja tih kategorija vozila kroz Gorski kotar i Liku i popunjenih odmorišta uz autocestu A1 te u gradu Karlovcu.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Na pojedinim dionicama autocesta i državnih cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a pozornost treba obratiti i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Na cestama u unutrašnjosti i sutra su moguća ograničenja u prometu zbog snijega, a veći problemi očekuju se u Lici i Gorskom kotaru, te je moguća poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog najavljene olujne bure u cestovnom prometu očekujemo ograničenja za pojedine skupine vozila na dionicama autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja, A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Kikovice, u podvelebitskom dijelu Jadranske magistrale (DC8), na Krčkom i Paškom mostu. Preporuka je svima koji sutra planiraju putovanje da pozorno prate prometnu situaciju, na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje, zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom moguć je potpuni prekid prometa iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Hrvatskom primorju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.