Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279
Znanstvenici sa Sveučilišta u Padovi proveli su zanimljivo istraživanje o braku koje je pokazalo kako ovaj ljubavni odnos muškarcima produljuje, a ženama skraćuje život.
Tako podaci kažu kako je među udanim ženama smrtnost veća za čak 23 posto nego kod onih koje još uvijek nisu izgovorile sudbonosno da.
Ako se sada pitate zašto je to tako, znanstvenici odgovaraju: žene u braku moraju voditi brigu ne samo o sebi nego o i suprugu, što dvostruko opterećuje njihovo psihičko i fizičko zdravlje. A gdje su još kućanski poslovi, djeca, karijera, izgled…
Tako vam je jasno i kako muškarci iz istog razloga žive dulje, upravo zahvaljujući takvoj brizi svojih supruga, piše index.
Neka su ranija znanstvena istraživanja utvrdila kako muškarci žive kraće od žena, ali dobivaju više zadovoljstva tijekom života.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.