Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Titulu apsolutnog šampiona ‘Noćnjaka 2018’ za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti ponio je Budislav Mađerić iz mjesta Pašman s istoimenog otoka. Druge večeri jubilarnog 20. izdanja ‘Noćnjaka’ – manifestacije maslinara i uljara koji se u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije održava u vodičkom hotelu Olympia, proglašena su najbolji maslinari u kategoriji otvorenih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Zlatne medalje za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti dobili su Centar maslinovog ulja sv. Ivan Vodice, OPG Nino Šurija Vodice, Antonio Skočić iz Vodica, Goran Lasan iz Vodica, Dino Podrug iz Piramatovaca, OPG Stjepan Bosotin iz Vodica i OPG Zlatko Srdarev iz Vodica.

Zlatnu medalju za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte oblica OPG Mario Šmit iz Prvić Šepurine, Stipe Janjac iz Vodica, Ivan Nikolić iz Rogoznice, Ante Bulat iz Vodica, OPG Križan Furčić iz Primoštena Burnog, Niko Palinić iz Šibenika, Neven Grabovac iz Šibenika, Stanko Birin iz Vodica i OPG Jure Gracin iz Šibenika.

maslinari1

Na prvom ‘Noćnjaku’ prije 20 godina bilo je prijavljenih samo 70 uzoraka, a na ovom jubilarnom rekordnih 440 uzoraka otvorenih ulja i pakovina ulja te još 45 proizvoda od maslina iz svih maslinarskih regija Hrvatske. U subotu navečer, na završnoj večeri ‘Noćnjaka’ bit će proglašeni šampioni u kategoriji pakovina ulja te proizvoda od maslina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.