Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Po treći put bit će zatvorena dionica Ulice Matije Gupca od kafića ‘Kućarin’ do zgrade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zbog sanacije kolnika koji je u svega pet mjeseci iznova ‘potonuo’. Cesta će biti zatvorena od srijede do subote za sav promet, a tijekom četiri dana radnici će ukloniti oštećeni asfalt, sanirati dio sustava odvodnje i postaviti novi asfaltni sloj.

Naime, dva pokušaja sanacije pedesetak metara ceste napravljena su u manje od dvije godine, no bezuspješno. Prvi put u travnju 2016. godine Ceste Šibenik obnovile su asfalt na toj dionici ceste, a radovi su koštali oko 50 tisuća kuna. Godinu i pol dana kasnije, u listopadu 2017., iznova su odradili sanaciju oštećenog kolnika na kojem su se nedugo nakon asfaltiranja pojavila ulegnuća, ispupčenja i rupe u asfaltu. Također za 50 tisuća kuna s uključenim PDV-om.

Ante Pijuk, tehnički diretkor Cesta Šibenik, tada je za Šibenski portal izjavio kako je otkriven pravi uzrok oštećenja kolnika.

– Riječ je, vjerojatno, o nelegalnom kanalizacijskom ispustu iz privatnog objekta iz kojeg je voda stalno potkopavala cestu i uzrokovala ulegnuće i pucanje asfalta – kazao je tada Pijuk.

Sada, treći put zaredom, počinje sanacija čiji je nositelj radova Vodovod i odvodnja.

– Dosad nismo znali zbog čega se događa ulegnuće kolnika, ali nakon pregleda kamerama utvrdili smo da se urušava kanal od kanalizacije, koji nije saniran u prvim sanacijama asfaltnog kolnika. Sad ćemo taj kanal sanirati i ponovno asfaltirati tih pedesetak metara ceste. Naime, kako se urušio kanal od kanalizacije, voda se podlijevala pod kolnik i stvarala su se vidljiva oštećenja. Nadamo se da ćemo ovaj put riješiti problem nakon što smo utvrdili gdje nastaje – kazao nam je direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik Frane Malenica.

Novi radovi vrijedni su oko 50 tisuća kuna, a iz Grada Šibenika mole vozače za poštivanje privremene prometne regulacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.