Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Udruga gluhih i nagluhih Šibensko-kninske županije danas je predstavila projekt pružanja usluga tumača za gluhe i nagluhe osobe Šibensko-kninske županije. Naime, Udruga je od Europske unije dobila nešto više od 552 tisuće kuna bespovratnih sredstava, a s ciljem povećanja socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete života gluhih i nagluhih osoba naše županije kroz usluge tumača, odnosno predvoditelja hrvatskog znakovnog jezika.

– Funkcioniramo tako da predsjednici Udruge gluha ili nagluha osoba pošalje poruku o obavezi za koju joj treba tumač, a onda se obavještava prevoditelj koji u dogovoreni termin dolazi i na raspolaganju je korisniku – kazao je Božidar Kolić, tajnik Udruge i tumač.

Inače, na području Šibensko-kninske županije postoji 27 gluhih i nagluhih osoba, od kojih je deset s područja posebne državne skrbi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.