Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Potraga za nestalim 16-godišnjakom koji se u subotu prevrnuo s čamca zajedno s još trojicom prijatelja i pao u Visovačko jezero, obustavljena je danas iza 19 sati.

NOVO 19.47 sati

– Potraga je obustavljena zbog mraka večeras u 19 sata i nastavlja se u sutra u 7 sati ujutro -kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

 

12.35 sati

Potraga do sad još nije dala nikakve rezultate, a šire područje Visovačkog jezera pretražuje šest šibenskih policajaca, 10 ronioca Specijalne jedinice policije Split, 10 ronioca Antiterorističke jedinice Lučko, 10 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) sa dva broda, pet vojnika, te četiri djelatnika Nacionalnog parka Krka sa četiri broda.

RANIJE

– Nažalost nemamo još nikakvih novosti u potrazi. Vojska se sinoć pridružila relativno kasno iz tehničkih razloga, ali njih šest danas sa sonarom nastavljaju pretraživati dno jezera. Uz njih tu su i ronioci Specijalne policije Split, Antiterotističke jedinice Lučko, policijski službenici PU šibensko-kninske, terenski djelatnici HGSS-a s jednim brodom i sonarom, djelatnici NP Krka s dva broda i DVD Dubravice sa svojim brodom – kazala nam je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Trojica maloljetnika koji su bili na brodu s nestalim 16-godišnjakom u trenutku prevrtanja na Visovačkom jezeru, pušteni su kući, a potraga za mladićem iz Laškovice nastavlja se i danas kada će potražni timovi pretraživati šire područje oko Visovca prema Skradinskom buku.

Temperatura vode jučer je bila 9 stupnjeva Celzijevih, a područje potrage relativno je veliko. Naime, Visovačko jezero površinom je drugo najveće jezero u Dalmaciji, ali je zbog dubine obujmom najveće. Mulj i hladna voda relativno otežavaju potragu, no potražni timovi nadaju se kako će im u potrazi za nestalim mladićem pomoći vojska sa svojim sonarom koji snima dno i replicira sliku na ekranu.

Zbog mraka obustavljena potraga za nestalim mladićem iz Laškovice. U potrazi sudjelovala i vojska

(FOTO: HGSS Stanica Šibenik)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.