Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Krka  Krešimir Šakić u prezentacijskom centru Paklenica danas su potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt uređenja najfrekventnijeg ulaza u Nacionalni park ‘Krka’.

Javnoj ustanovi Nacionalni park ‘Krka’ za projekt Centra za upravljanje posjećivanjem Nacionalnog parka Krka – Lozovac, odobreno je skoro 71,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 84.351.360 kuna, a Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 85 posto, odnosno 71.698.656 kuna u obliku bespovratnih sredstava. Preostali iznos osigurat će JU Nacionalni park Krka.

IMG_4507

Izgradnja i stavljanje u funkciju kompleksa ulaza Lozovac uključuje izgradnju i opremanje zgrade Posjetiteljskog centra, koja će sadržavati multimedijske, prezentacijske, administrativne i ugostiteljske sadržaje, raspoređene u četiri bloka, kao i sanitarni blok, te izgradnju i uređenje prometnica, parkirališta i pješačke površine. Nalazit će se na prostoru sadašnjeg bifea, a protezat će se do postojećeg sanitarnog čvora. Nova zgrada, po projektu studija Atmosfera iz Zagreba, sama po sebi će, zajedno s jedinstvenim vidikovcem, biti svojevrsna atrakcija.

Potpisivanje 1

Na svečanom događaju u Nacionalnom parku ‘Paklenica’ potpisano je ukupno devet ugovora za različite projekte u vrijednosti više od 380 milijuna kuna, čija će provedba doprinijeti poboljšanju kvalitete života građana i društveno-gospodarskog razvoja Republike Hrvatske kroz povećanje turističke ponude i održivo upravljanje zaštićenim područjima, porast kvalitete obrazovanja i studentskog smještaja te kroz smanjenje socijalnih nejednakosti,  siromaštva i  depopulacije na ratom pogođenim područjima. Uz Nacionalni park „Krka“, sredstva su dodijeljena i NP „Mljet“, NP „Paklenica“, PP „Biokovo“, Cerovačkim špiljama, Sveučilištu u Zadru, Općini Darda, Gradu Petrinji i Gradu Benkovcu.

 

Osiguran novac za izgradnju novog ulaza u Nacionalni park Krka u Lozovcu

Javnoj ustanovi Nacionalni park ‘Krka’ za projekt Centra za upravljanje posjećivanjem Nacionalnog parka Krka – Lozovac, odobreno je skoro 71,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Riječ je o projektu uređenja ulaza u NP Krka u Lozovcu za koji će ugovor o sufinanciranju s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.