Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Proizvođači, ugostitelji i lanci brze hrane od 11. travnja ove godine moraju poslovati po novim pravilima Europske unije. Nova uredba Europske komisije donesena je na temelju mišljenja Europske agencije za sigurnost hrane, a radi se o stvaranju uvjeta za smanjenje akrilamida, kancerogene tvari koja nastaje pri pečenju ili prženju hrane na temperaturi višoj od 120 stupnjeva. Procijenjeno je kako s čipsom, pomfritom , kavom i pekarskim proizvodima potencijalno unosimo najviše akrilamida.

Pogledajte što su nam rekli neki naši ugostotitelji i sugrađani u pilogu ŠIBaj TV-a!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.