Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu u okviru natječaja za operaciju 6.1.1. ‘Potpora mladim poljoprivrednicima’ iz Programa ruralnog razvoja RH, mladi poljoprivrednici mogu podnositi u AGRONET-u od danas u podne, do 13. lipnja u podne.

Podsjećamo, na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu.

Nova pravila omogućavaju da se prijave i oni mladi poljoprivrednici kojima poljoprivreda nije osnovna djelatnost, pa se visina potpore koju je moguće ostvariti dijeli na dvije grupe. Iznos od 372.000 kuna osiguran je onima kojima će poljoprivreda biti glavno zanimanje i koji će biti obveznici doprinosa za socijalno osiguranje po osnovi poljoprivrede najmanje 5 godina nakon konačne isplate potpore, a 148.800 kuna onima kojima poljoprivreda neće biti glavno zanimanje i koji neće biti obveznik doprinosa za socijalno osiguranje po osnovi poljoprivrede.

– Na raspolaganju je 132,6 milijuna kuna u ovom natječaju. Financirati možete od kupnje poljoprivredne mehanizacije i opreme, domaćih životinja do bilja, sjemenja i sadnog materijala. Vi najbolje znate što vam treba, a u natječaj je uključeno i građenje, opremanje prostora, podizanje ili rekonstrukcija trajnih nasada. Ostavljene su široke mogućnosti i vjerujem da će svatko naći ponešto za sebe, izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Sve detalje možete pogledati ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.