Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, izvijestio je članove Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije da je u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine zabilježeno 1.985 intervencija, u kojima je sudjelovalo 12.603 vatrogasca te utrošeno 51.832.425,55 kuna ili prosječno po intervenciji nešto više od 26 tisuća kuna. Ukupna opožarena površina iznosi 2.905 hektara. Tijekom prošle godine na području Šibensko-kninska županije su bile proglašene dvije velike nesreće u kolovozu  i to na prostoru općine Kistanje i grada Drniša odnosno općine Promina zbog čega je zatražena pomoć države.

cz5

Inače, Stožer civilne zaštite njegov načelnik i dožupan Nikola Blažević, donio je niz odluka potrebnih za pripreme za ovogodišnju sezonu požara – Odluku o mjerama čuvanja i zaštite šuma, provođenja šumskog reda te zabrane loženja otvorene vatre i paljenje drvenog ugljena za šume i šumsko zemljište šumoposjednika na području Šibensko-kninske županije, Provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za 2018. godinu, Plan operativne provedbe Programa aktivnosti zaštite od požara na području županije za ovogodišnju požarnu sezonu, Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara te Plan motrenja Šibensko-kninske županije u 2018. godini. Prihvaćeno je i Izvješće o stanju zaštite od požara za prošlu godinu kao i Izvješće o Provedbenom planu unaprjeđenja zaštite od požara na području županije za 2017. godinu.  cz6 cz8

Dogovoreno je da će, kao i prethodnih godina u dane velike opasnosti biti pojačane ophodnje i motrenja radi bržeg djelovanja. Razgranata mreža organiziranih vatrogasnih postrojbi u županiji organizirana je kroz četiri javne vatrogasne postrojbe, 28 dobrovoljnih vatrogasnih društava, jednom industrijskom vatrogasnom postrojbom, Državnu upravu za zaštitu i spašavanje – Intervencijska postrojba Šibenik i Hrvatsku vojsku. Tijekom ljetnih mjeseci njima pomažu i sezonski vatrogasci u DVD-ima te vatrogasne snaga s kontinenta kojih je prošle godine bilo 245.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.