Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Drugi Bilice Craft Beer Festival i ove će se godine održati u biličkoj uvali Stubalj 27. i 28. srpnja. Riječ je o jedinstvenom festivalu u Šibensko-kninskoj županiji. Obje večeri počinju u 20 sati, a gostima će uz zanimljive okuse domaćih piva biti ponuđen i zanimljiv glazbeni program.

– Kao predgrupa festivala nastupit će riječka grupa Pleteri koji su prošle godine oduševili svojim nastupom kao predgrupa Bebeku i nije bilo razloga da ih ne pozovemo ponovno. U petak će, uz pletere, goste zabavljati Crvena jabuka, a u subotu Gustafi. Ove godine imamo 11 proizvođača piva iz Hrvatske. Lani smo imali dvije češke pivovare, a ove godine čak tri nove hrvatske. Posebno smo sretni što će tu biti i dvije šibenske pivovare jer šibenska craft scena sve više buja, rekao je na konferenciji za novinara Josip Ćaleta Car, načelnik Općine Bilice.

josip caleta1

Nositelji projekta su Općina Bilice i tamošnja Turistička zajednica i nakon početnog straha u organizaciji prvog Bilice Craft Beer Festivala s puno više hrabrosti idu u ovogodišnji.

– Kako prvi ne bi bio i zadnji odlučili smo nastaviti s festivalom zanatskog pivarstva u Bilicama. Između Zadra i Dubrovnika postoji samo jedan festival piva unutar jednog kafića. Na cijelom potezu bilički festival je jedini takav, a revolucija crafta je u velikom zamahu. Ove godine dovodimo isključivo pivare iz Hrvatske kako bi doprinijeli promociji domaće proizvodnje koja nudi i daleko kvalitetnija piva od nekih stranih pivara, kazao je jedan od organizatora Matija Bajlović.

U ponudi će biti 20 stilova piva pa bi svako nepce moglo pronaći onaj koji mu paše. Ponovno dolazi Zmajska pivovara iz Zagreba, predvodnik craft revolucije, koja se već raspitivala i izrazila želju da nam opet dođe.

matija2

– Dolaze opet i pivovare Pulfer iz Zagreba, Razum iz Samobora, Šibenska pivovara i Međimurski lepi dečki iz Čakovca. Sve su to izlagači koji su prošle godine ostali oduševljeni cijelim konceptom festivala, gostoprimstvom i samom izvedbom festivala. Ovo ljeto upoznat ćemo se sa šibenskom pivovarom 022, dolazi splitski Tap B kojem je ovo dalmatinska premijera te Bošnjak pivovara iz Nove Gradiške. Pivovara 8 iz Zadra specifična je po tome što njihovo tamno pivo fermentira pod morem na dubini od 18 metara kraj Silbe.  Dolazi i pivovara Mlinarica iz Zagreba te pivovara Kampanjola iz Svetvinčenta sa svojom eko birom od ječma i hmelja iz ekološkog uzgoja, najavio je Bajlović.

Biličko ljeto počinje, inače, već u utorak, 17. srpnja tradicionalnim Susretom klapa, 22. srpnja su Prukljanski gušti, a 2. kolovoza Ribarska noć, specifična po ponudi u kojoj nisu srdele ni gavuni, već orade i brancini. Završnica je 14. kolovoza s Biličkom feštom na kojoj će nastupiti Show Band Legende i Jasmin Stavros. Bogat ljetni program za Bilice je, na neki način, i obveza jer to turističko mjesto zadnjih godina bilježi ogroman rast turističkog gospodarstva sa 17 tisuća noćenja uz 20 iznajmljivača 2015. godine na 53 tisuća noćenja i 113 iznajmlivača 2017. godine.

 

matija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.