Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je žalbu protiv dijela presude Županijskog suda u Zadru kojom je ubojica roditelja Tin Šunjerga osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, te traži da se optuženiku preinači presuda i izrekne maksimalna kazna zatvora u trajanju od 50 godina.

‘Žalba je podnesena zbog odluke o kazni te Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku predlaže da Vrhovni sud Republike Hrvatske uvaži žalbu i preinači presudu na način da se optuženiku za oba počinjena djela izrekne jedinstvena maksimalna kazna zatvora sukladno čl. 46. st. 2. Kaznenog zakona’, piše u izvješću DORH-a.

Podsjetimo, sredinom svibnja, tri mjeseca nakon početka suđenja koje je bilo zatvoreno za javnost, Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru na čelu sa Sandrom Radanović osudilo je Tina Šunjergu na 40 godina zatvora zbog ubojstva svojih roditelja prošle godine u Čistoj Velikoj.

Tin Šunjerga osumnjičen je, naime, da je krajem ožujka prošle godine na posebno okrutan način ubio svoje roditelje Silvanu i Marina. Majku je ubio u automobilu u polju hicem u potiljak, dok je oca, inače pripadnika Specijalne policije u Splitu, također ubio metkom u potiljak. U javnost su nakon svirepog ubojstva počele izlaziti informacije kako se tada 19-godišnji Šunjerga na taj čin odlučio iz bezobzirne osvete jer je bio u kazni zbog korištenja lakših i težih droga, a roditelji su ga navodno planirali poslati i na liječenje.

Za svako ubojstvo roditelja Šunjerga je dobio 25 godina, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina koja je najviša moguća u Hrvatskoj. Iznimno, kako stoji u Kaznenom zakonu, za kaznena djela počinjena u stjecaju pod uvjetima propisanim tim Zakonom jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora može se izreći u trajanju 50 godina.

Drugooptuženi prijatelj Šunjerge, koji je bio u automobilu kada je Šunjerga smaknuo majku, dobio je uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje od tri godine zbog prikrivanja dokaza.

Tin Šunjerga osuđen je na 40 godina zatvora!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.