Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Jedva mjesec dana otkad je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar Šibenčanima podijelio ključeve POS-ovih stanova na Šubićevcu, stanare je dočekao hladan tuš. Doslovno. Jer su novoizgrađene zgrade u preksinoćnoj oluji oštećene, odnosno poplavljene su šupe, podignuta žbuka s plafona, a procurio je i krov.

To nam je dojavio ogorčeni stanar u novim POS-ovim zgradama Paško Gović koji je ogorčen načinom i kvalitetom gradnje. Kako je moguće, pita se, da tek izgrađena zgrada ima ‘fatalna’ oštećenja koja će u budućnosti biti još gora.

– Kupio sam stan na šestom katu POS-ove zgrade i sva sreća je da sam tamo spavao te večeri jer sam u procesu preseljenja. Kad je krenula ona oluja, zatvorio sam sve otvore na hodniku, ali odmah sam primijetio da je na kraju hodnika počelo kapati s plafona, a naposljetku se i boja podignula. Ljudima na četvrtom katu je poplivao hodnik jer prozor nije dobro zabrtvljen. Voda im je počela ulaziti u stanove. Užas – prepričava nam situaciju Gović.

pos1

Kad je ujutro krenuo u šupe, one su poplivale, ali najveći problem stanar POS-ove zgrade vidi u fasadi i terasi zgrade. Naime, kako ima iskustva u građevini, smatra da je ogroman problem to što je voda ušla u izolacijski stiropor.

– Voda je upala u fasadu, stiropor i ona će nužno tražiti svoj izlaz. Kako je ostatak terese zatvoren ‘dekom’, stiropor se ne može osušiti i nakon svake kiše će nam stanovi vlažiti. Kažem vam, kad voda uđe u stiropor, to je gotova stvar – ističe Gović koji razmišlja može li vratiti stan jer ne vjeruje da će šteta biti sanirana. Radovi će biti obična krpačina dok ne prođe garancija, a poziva stanare koji se još nisu uselili da provjere svoje stanove.

pos7

Kontaktirao je i izvođača radova na zgradama, Kamgrad, koji su obećali popraviti oštećenja. Također, i mi smo ih nazvali, a rekli su nam da su u fazi rješevanja problema.

– Procurila je voda kroz prozore gdje su bile potrgane brtve. Već danas bi dio kvarova trebao biti riješen. Jučer smo nakon zaprimljenog nedostatka izvršili uvid i ti nedostatci će se riješiti u najkraćem moguićem roku. Naši dečki će dolaziti krajem ovog i početkom sljedećeg tjedna. Moramo naglasiti da se navedeno dogodilo uslijed velikog nevremena – kazali su nam inženjeri iz Kamgrada.

pos

Što se tiče prolaska vode kroz fasadu i kroz stiropor u terasi, dodaju kako nisu dobili obavijest da se takvo nešto dogodilo. Ako se i dogodilo, moguće je to riješiti.

Podsjetimo, dvije zgrade sa 148 stanova izgrađene su od temelja za svega 13 mjeseci, a gradila ih je zagrebačka tvrtka Kamgrad koja je ponudila najbolje uvjete na natječaju.

pos2

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.