Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Toni Slavica, 14-godišnji Biličanin, član Plivačkog kluba Šibenik pobjednik je najdulje utrke 2. Jadrijskog plivačkog polumaratona i bez sumnje plivačka nada Hrvatske. Ove subote on je na Jadriji najbrže isplivao 1.500 metara, odnosno tri ture Bazen-Trampulin i natrag. Druga je bila Bruna Lokas, a treći Vice Perica.

– Plivanje treniram već devet godina i ova mi utrka nije bila posebno naporna. Bruna poprilično dobra, većinu utrke sam plivao iza nje, a tek pri kraju sam je prestigao. Moglo bi se reći da sam taktizirao i čuvao snagu za sam finiš. Slijedi odmor i za par tjedana ponovno treninzi. Dosadašnji rezultati u plivanju su mi odlični, a ispred plivanja i rezultata su mi putovanja u druge zemlje s reprezentacijom, iskren je Toni Slavica.

toni slavica2

Bruna Lokas, 16-godišnja plivačica iz Rasline, prošlogodišnja pobjednica Jadrijskog plivačkog polumaratona, doplivala je prva među ženama i ukupno druga do cilja utrke na 1.500 metara.

– Pauza je, natjecateljska sezona je gotova pa mi je ovo bila odlična prilika da se malo rasplivam. Ovaj nastup je za mene bio pomalo rekreativan iako su konkurenti u ovoj utrci bili jako dobri. Dečko koji je došao prvi upravo je na Prvenstvu Hrvatske skinuo državni rekord i svaka mu čast. Zadovoljna sam plasmanom, a sada ću odmarati dvadesetak dana i onda u nove pobjede. Prvo natjecanje mi je Miting mladosti u studenome pa ćemo vidjeti rezultate, kazala nam je Bruna Lokas.

bruna lokas3

U utrci na 500 metara pobjednica je Lorena Kadić koja je plivala u kategoriji od 13 do 17 godina, drugi je kroz cilj proplivao Joso Šarić u kategoriji 30 do 49 godina, a treći je bio Krešimir Bošković također u kategoriji muškaraca od 30 do 49 godina.

U prvoj dječjoj utrci među onima do devet godina prvi je bio Karlo Petek, drugi Patrik Kundid, a treći Vito Lokas. U utrci djece od devet do 12 godina najbrži je bio Jure Desnica, druga je kroz cilj prošla Eva Resnik, a teća Katja Celinšćak.

Na ovogodišnjem Jadrijskom plivačkom polumaratonu sudjelovalo je više od 120 natjecatelja u tri utrke na 500 metara, 1.500 metara i u dječjoj utrci od kabina do bazena. Polumaraton je organizirala grupa jadrijskih entuzijasta uz podršku Turističke zajednice Šibenika, obilježavajući tako i 96 godina od osnutka Gradskog kupališta Jadrija.

klinci1 klinci3 klinci4

bruna lokas1 toni slavica1 toni slavica3

plivacka obitelj polumaraton1 polumaraton2 polumaraton3 polumaraton4 polumaraton5 polumaraton6 polumaraton7 polumaraton8 polumaraton9 polumaraton10 polumaraton11 polumaraton12 polumaraton13 toni slavica1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.