Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Uprizorenje višestoljetnih tradicijskih običaja i vještina te ispraćaj zlarinskih sinova ‘na kureja’ uz pjesmu, ples i blagoslov, održat će se danas i sutra na Zlarinu.

Cijeli program počieo je pranjem robe na Vrulji i prikazivanjem isječaka iz filma ‘Princeza koralja’, dok će danas u 20 sati početi priprema koraljara za polazak.

Tom prilikom posjetitelji će moći vidjeti alate, opremu i vještine kojom su se Zlarinjani služili za branje koralja, nakon čega će započeti i službeni ispraćaj.

– KUD Koralj vas poziva da u skladu s tradicijom koja datira još iz 13. stoljeća, ispratimo svoje najbolje sinove ‘u kureja’, kako zovemo nekadašnje dugomjesečne plovidbe sve do grčkih voda u potrazi za koraljima. Manifestacije je to koja je od velikog značaja ne samo za otok Zlarin već i za očuvanje tradicije cjelokupnog šibenskog kraja – poručili su organizatori manifestacije, KUD Koralj, Turistička zajednica Zlarin, Yacht club Zlarin i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.